Nu, doamnă, n-ați deblocat nimic, doar ați blocat

Florin Silviu Negru
Editorial de Florin Silviu Negru

O doamnă politician, deputat PSD, ne anunță, nici mai mult, nici mai puțin, că partidul său „a reușit să deblocheze cel mai important proiect de infrastructură mare din România”, referindu-se la Autostrada Pitești-Sibiu. Nu, doamnă, n-ați deblocat nimic dumneavoastră, PSD-ul, în ceea ce privește această autostradă, în schimb partidul dumneavoastră a blocat cât a putut, s-a opus din toți rărunchii săi construirii acestui drum vital nu doar României, ci întregii Europe, indiferent dacă acești rărunchi s-au numit Adrian Năstase, Ioan Rus, Victor Ponta, Dan Șova, Liviu Dragnea sau Sorin Grindeanu. Iar dacă Pitești-Sibiu e „deblocată” astăzi, e meritul exclusiv al Europei, al Occidentului care ne-a obligat pur și simplu să facem această autostradă. Niciun politician român nu ar trebui să aibă tupeul să-și aroge acest merit pentru că autostrada de care vorbim nu e meritul politicului românesc, ci consecința sistemului european de transport rutier. Sistem care, oricât nu ne-ar plăcea asta, ne obligă să ne dezvoltăm și să ținem pasul cu lumea normală la cap.

Autostrada Pitești-Sibiu nu a trecut niciodată prin grădina cui trebuia, spre desosebire de Comarnic-Brașov și bună parte a ceea ce trebuia să fie Autostrada Transilvania. Cât despre americanii despre care votanții dumneavoastră spun că ne jefuiesc, o, da, chiar au dreptate, cel mai mare jaf american din România, singurul deplin documentat de altfel, se numește Bechtel, amicul Bombonel, pe numele lui Adrian Năstase, știe de ce. E singura autostradă din România care a fost plătită integral la un preț exorbitant, plus penalități și actualizări de preț, dar a fost „construită” doar pe hârtie, pe hârtia PSD. I se mai spune și cea mai mare țeapă din istoria României. O țeapă pentru care PSD deține in integrum drepturile de autor.

Stimată doamnă deputat, repet, poate înțelegeți, PSD nu a deblocat nimic în ceea ce privește Autostrada Pitești-Sibiu, PSD a urât cu inverșunare și tot timpul această autostradă. Ca, de altfel, și Drumul Expres Craiova-Pitești. Vă mai amintiți, doamnă deputat, când fostul dumneavoastră șef de partid Liviu Dragnea împreună cu colega Olguța Vasilescu și zburătorul deasupra cuibului de Cuc de la Transporturi, aruncau trei borduri în câmp și „inaugurau” șantierul acestei șosele de viteză? Sigur vă amintiți, s-a întâmplat recent, prin 2019 parcă. Asta a făcut tot timpul PSD, a mințit poporul cu bordura și hârtia, nimic mai mult.

E deja obositor, doamnă deputat, pentru români și pentru noi, argeșenii, să ne inundați viața, timpul și fluxurile de informații cu astfel de laude de sine. Și dacă ar fi fost adevărat și chiar ați fi deblocat cu adevărat proiectul Pitești-Sibiu, era oricum obligația dumneavoastră de serviciu. Că de-aia v-au trimis votanții acolo, să munciți pentru ei. Din păcate, în România, respectarea fișei postului la nivel politic și administrativ e opțională, nici măcar facultativă, iar laudele de genul celei la care facem acum referire sunt astfel nule din oficiu. Și știți ce e cel mai trist în toată această poveste, doamnă deputat? Faptul că prin astfel de mesaje dovediți că nu dați doi bani pe proprii votanți, că nu-i respectați și că profitați într-un mod foarte parșiv de loialitatea lor, ca să nu spun că-i luați de proști. Cu bună știință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Iertați-i, domnule Brătianu, că știu ce fac!

Avalanșă de-a dreptul grețoasă astăzi de postări omagiale din partea „liberalilor” de tot soiul la 158 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu. Nimic altceva decât un șuvoi de jignire abătut asupra memoriei marelui om politic al României din partea unora care n-ar trebui să aibă nici măcar […]
Brătianu

Subscribe US Now

error: Content is protected !!