Pierdere uriașă pentru PNL Argeș, Ana Stan și-a dat demisia din Consiliul Local Pitești și din partid

Ana Stan
Ana Stan candidat pentru funcția de viceprimar

După o ședință de Consiliu Local nerecomandată cardiacilor, forul legislativ al Piteștiului a ales cei doi viceprimari ai orașului. Aceștia sunt Gelu Tofan de la PNL și Mihai Mihăilescu de la USR. Alegerile pentru cele două funcții de edili adjuncți au devenit brusc tensionate după ce conilierul local PMP Dănuț Dinu a propus un al patrulea candidat. Aceasta pe lângă cei trei deja anunțați, Tofan, Mihăilescu și Dumitru Tudosoiu de la PSD.  Propunerea lui Dinu a fost nimeni alta decât liberala Ana Stan, cunoscută în partid drept o opozantă a lui Gelu Tofan, dar și ca un politician deloc dispus la compromisuri, indiferent care ar fi scopul acestora. Gestul lui Dinu a făcut să se zburlească multe cefe liberale, de la cea a deja nominalizatului candidat al partidului și până la cea a lui Ludovic Orban însuși. Ana Stan a reclamat de multe ori jocurile de culise nu tocmai ortodoxe practicate în PNL Argeș: Ea s-a delimitat clar de acestea chiar și atunci când ele au fost impuse direct de la vârful conducerii centrale a partidului. În cursa internă desfășurată în urmă cu un an pentru desemnarea candidatului PNL pentru funcția de primar al Piteștiului, Ana Stan s-a clasat pe locul doi după Mihai Coteț.

De-a lungul timpului, dar cu preponderență în ultimii doi ani, Ana Stan a fost unul dintre liberalii care au investit foarte mult în cauza liberală. Vorbim de energie, timp, notorietate și bani în folosul PNL Argeș, organizația județeană având mult de câștigat prin asocierea cu imaginea unuia dintrei cei mai cunoscuți notari din Argeș. Dacă nu cumva, cel mai cunoscut.

Astăzi, la Pitești, PNL Argeș a înregistrat o victorie politică importantă, primul post de viceprimar de la căderea comunismului încoace. Dar și o pierdere uriașă prin plecarea Anei Stan din rândul consilierilor locali liberali.

L.E.: Azi, 11 februarie, la nici 24 de ore de la ședința Consiliului Local de ieri, Ana Stan și-a anunțat pe pagina sa de socilaizare și demisia din PNL.„Când am hotărât să ader la PNL, am avut în vedere atât istoria extraordinară a acestui partid cât, mai ales, principiile şi valorile care au stat la baza creării  sale şi cu care eu mă identific. În ultimii doi ani, am ajuns să înţeleg că pentru PNL Argeş ideologia liberală şi setul de valori şi principii nu reprezintă o preocupare, acest aspect reieşind cu claritate din slabele rezultate obţinute la alegerile de anul trecut. Din acest motiv, astăzi am hotărât, fără niciun regret, să părăsesc acest partid. Cu consideraţie pentru cetăţenii municipiului Piteşti, Ana Stan.”, a fost anunțul notăriței.

2 thoughts on “Pierdere uriașă pentru PNL Argeș, Ana Stan și-a dat demisia din Consiliul Local Pitești și din partid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Până în 2023 pensiile se vor majora doar cu rata inflației

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare. Aceasta prevede și înghețarea pensiilor în 2021. Se amână și majorărilor prevăzute în lege din 2021 până în 2023 și 2024, potrivit Digi24. Așadar, până în 2023 pensiile se vor majora doar cu rata inflației. Astfel, față de legea […]
Florin Cîțu amânat majorarea pensiilor

Subscribe US Now

error: Content is protected !!