Răzbunarea Anei Stan: Își va apăra în instanță calitatea de consilier local

Consilier local Ana Stan
Ana Stan își va apăra în instanță statutul de consilier local

Ana Stan este decisă să-și caute dreptatea și să-și apere statutul de consilier local în instanță. Inclusiv cea supremă, dacă va fi cazul. Mai exact, deși initial își anunțase inclusiv plecarea din Consiliul Local, notărița e hotărâtă acum să nu mai facă acest pas. Consideră că această calitate se datorează propriei notorietăți și votului piteștenilor. Iar votul și încrederea acestora par să cântărească mult mai mult decât o răbufnire de moment. Așadar, Ana Stan, a părăsit PNL, dar nu i-a părăsit pe cei care au votat-o. Iar pentru a putea lucra pentru aceștia este dispusă să apeleze la instanțele de judecată. Acesta este mesajul său după ce, în seara de Dragobete, s-a pus la cale excluderea sa din PNL.

„Este adevărat că miercuri, 24.02. 2021, de Dragobete, la ceas de seară, o parte dintre membrii BPL- interimar Pitești, s-au reunit de urgență la un ordin venit probabil de la mai marii PNL. Au făcut-o pentru a pune în aplicare înlăturarea subsemnatei din „preacinstitul și preacorectul” PNL Argeș.

Am citit și eu comunicatul dat de BPL – interimar Pitești, în care se vorbește despre etică și morală, valori și principii. M-am amuzat copios.  

Personal, am înțeles de mult că asumarea libertății de gândire și de exprimare, menținerea demnității și integrității morale, presupun întotdeauna plata unui preț care nu poate fi deloc mic. Un preț pe care eu întotdeauna am preferat să-l plătesc.

Calitatea de consilier local în actuala legislație este greu de luat la comanda partidului. Mă refer aici la prevederile unor decizii ale Curții Constituționale care au dezbătut acest subiect. De aceea, eu nu voi abandona această calitate și voi rămane să lucrez cu asiduitate și responsabilitate în interesul cetățenilor orașului Pitești, indiferent de opțiunile lor politice.”, transmite Ana Stan.

„Nu renunț la statutul de consilier local”

„Dacă demersurile privind înlăturarea mea din PNL se vor materializa voi fi obligată să apelez la instanțele judecătorești. Nu pentru a rămâne membru al PNL, ci doar pentru a nu-mi pierde calitatea de consilier local pe care am obtinuț-o datorită muncii și seriozității mele și nu datorită poziției pe lista acestui partid. Nu renunț la statutul de consilier local.

Am chibzuit îndelung în ultimele săptămâni și am înțeles că decizia de a renunța la calitatea de consilier local nu dovedește maturitate politică din partea mea. Mulți cetățeni au venit la vot și au votat PNL datorită faptului că eu sunt membru al acestui partid. Pentru a nu-i dezamăgi am ales să rămân în continuare consilier local. Vreau să mă pun în slujba intereselor cetățenilor acestui oraș în care trăiesc și muncesc de peste 30 ani.

Mă aflu acum în situația ideală pentru un consilier local. Aceea de a da socoteală doar propriei conștiințe, de a sluji doar interesele cetățenilor așa cum m-am obligat prin jurământul depus în calitate de nou consilier local și pe care eu îl voi respecta cu sfințenie.

Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile stabilite de lege și să muncesc alături de toți consilierii locali. Mă refer la cei care au înțeles că, în sala de sedințe a Consiliului Local, decizia de adoptare a proiectelor de hotărâre aflate în discuție trebuie să aibă în vedere doar interesul cetățenilor orașului Pitești. Nicidecum interesele partidelor din rândul cărora provin. În administrația locală politica de partid nu are ce căuta.”se arată într-un comunicat al consilierului local, notra public, Ana Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Emilia Mateescu validată ca viitor prefect

Conducerea USR a validat propunerile celor nouă prefecți și 21 de subprefecți care reveneau formațiunii în urma negocierilor din Coaliție. Decizia a fost luată vineri. Cu o săptămână înainte trecută cei de la PLUS își nominalizaseră deja o parte dintre prefecții si subprefecții conveniți. Deocamdată, nu s-a luat o decizie […]
Emilia Mateescu prefect de Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!