Simona Bucura-Oprescu la coada clasamentului vizibilității publice a miniștrilor 

Ultimul barometru privind gradul de vizibilitate publică a miniștrilor, analizat de ziare.com, îi plasează pe unii la loc de frunte, cum ar fi Marcel Ciolacu sau Marcel Boloș, iar pe alții la coada clasamentului, precum Florin Barbu sau argeșeanca Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii. Cealaltă argeșeancă din Guvern, Alina Gorghiu, ministra Justiției, se află la mijlocul clasamentului. Analiza monitorizează aparițiile în presă ale miniștrilor, iar adesea scandalurile care zguduie scena politică sunt factorii declanșatori ale acestor apariții. Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ocupă primele locuri ca vizibilitate a membrilor Guvernului pe luna februarie, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia. Astfel, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ajunge de pe locul 4 în ianuarie pe locul al doilea, cu peste 3.800 de menţiuni, vizibilitatea în presa scrisă şi online fiind dată de moţiunea simplă a USR şi Forţa Dreptei împotriva sa, dar şi de afirmaţia referitoare la „militarizarea inspectorilor ANAF”. Sorin Grindeanu ocupă locul trei având în vedere interesul pentru infrastructura din România, mai ales în an electoral.  

La polul opus, Simona Bucura-Oprescu ocupă locul opt în clasamentul mențiunilor în presă, cu o creștere, dat fiind că în clasamentul precedent ocupa locul 11. Ligia Deca, ministra Educației, a avut între 1.000 și 2.000 de mențiuni în presa scrisă și online, ceea ce o clasează la coada clasamentului, asta în ciuda faptului că au existat evenimente importante precum simulările naționale sau dezbateri privind utilizarea drogurilor în școli. 

Opt miniştri ai Cabinetului au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, care este deschisă, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor în presa scrisă şi online, de ministra de Externe, Luminiţa Odobescu, care urcă de pe locul 12, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care este urmat de ministra Educaţiei, Ligia Deca, care continuă să coboare în top, de pe locul 7 în ianuarie, de ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, de ministra Culturii, Raluca Turcan, de ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, ultimul din această categorie fiind ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, care continuă şi el coborârea, în condiţiile în care în ianuarie era pe locul 8 în topul vizibilităţii. 

În luna februarie, patru membri ai Cabinetului Ciolacu – ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, ministra Familiei, Natalia Intotero, se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Argeșul la fel de neatractiv ca Ialomița și Neamț în privința locurilor de muncă 

Numărul locurilor de muncă scoase în piaţă de angajatori de la începutul anului şi până în prezent a ajuns la 75.000, cu aproape 10% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată ziare.com. Aproximativ o treime dintre acestea au venit din partea angajatorilor din retail, în timp ce serviciile […]
Locuri de muncă Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!