Lear Corporation, cu fabrici în Pitești și Câmpulung – afaceri în scădere în 2020

Producătorul de componente auto Lear Corporation România, subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 1,156 miliarde lei (240 milioane euro). Afacerile companiei au fost astfel în scădere cu 15% faţă de anul anterior. În 2019 compania a avut afaceri totale de 1,362 miliarde lei (287,4 milioane euro). Datele sunt cele furnizate de Ministerul Finanţelor.

Producătorul american de componente auto a obţinut anul trecut un profit net de 15,6 milioane lei (3,2 milioane euro). Acesta este mai mic cu 75% faţă de anul precedent. În urmă cu doi ani Lear Corporation a realizat un câştig net de aproximativ 64,3 milioane lei (13,5 milioane euro). Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 4.851 de angajaţi, cu 397 de oameni mai puţin decât în 2019.

Subsidiara din România produce sisteme electrice pentru autovehicule în unităţile de la Câmpulung şi din Piteşti. De asemenea, produce și scaune auto în fabrica din parcul industrial din Leţcani, lângă Iaşi. Clienții Lear sunt toţi marii producători auto din Europa, potrivit unor informaţii anterioare. Lear Corporation România a fost înfiinţată în anul 2001 la Piteşti, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bolojan, o necesitate

Nu, nu Ilie Bolojan în persoană, ci 1,5 milioane, sau câți angajați la stat are România azi, de clone ale lui Ilie Bolojan reprezintă singura șansă de salvare a României. Cred chiar că ar trebui impusă o unitate de măsură a eficienței muncii la stat care să se numeacă… Bolojanul. […]
Florin Silviu Negru

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!