Bugetul pentru construcția de biserici tăiat cu 89%

Bugetul pentru construcția de biserici a fost redus drastic de Guvern anul acesta. Este vizată și restaurarea lăcașurilor de cult. Reducerea este de aproape 89% față de 2020. Secretariatul General al Guvernului va oferi bani Bisericii prin trei programe în 2021. Suma cumulată ajunge la puțin peste 760 de milioane de lei.

Bugetul pentru construcția de biserici doar 28 de milioane lei

Proiectul de buget de stat elaborat de Guvernul Cîțu prevede reducerea masivă cu aproape 89% a banilor publici alocați pentru construcția și restructurarea bisericilor. Reducerea este de la circa 249 de milioane de lei în 2020 la doar 28 de milioane de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru funcționarea atât a lăcașurilor de cult, cât și a muzeelor religioase.

Sprijin financiar pentru salarizarea personalului de cult

Contribuția statului la salarizarea personalului de cult este programată să crească cu 2,36% în anul acesta. Creșterea este de la 731,95 milioane lei în 2020 la 749,25 milioane lei în 2021. De asemenea, din acești bani este sprijinită și Biserica Ortodoxă care își desfășoară activitatea în afara țării.

Bani pentru salarizarea personalului din învățământul teologic

Bugetul pentru personalul din învățământul teologic crește anul acesta cu 33% față de 2020. Suma acordată ajunge la 8,83 de milioane de lei pentru acest capitol.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a avut marți o întrevedere cu Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Până în momentul de față nu avem detalii despre subiectele pe care cei doi le-au discutat.

One thought on “Bugetul pentru construcția de biserici tăiat cu 89%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Drumul expres Pitești – Mioveni prinde contur

Drumul expres Pitești – Mioveni a devenit o prioritate pentru autoritățile locale. Instituția Prefectului Argeș a organizat miercuri o întâlnire cu autoritățile locale și instituțiile implicate în procesul de aprobare și avizare a proiectului pentru drumul expres Pitești-Brașov. Mai exact secțiunea Pitești (A1 Centura Pitești)- Mioveni (Centura Sud).  Prefectul Emanuel […]
Drumul expres Pitești - Mioveni

Subscribe US Now

error: Content is protected !!