Guvernul taie din sporurile bugetarilor, cei din prefecturi ar putea pierde o treime din venit

Guvernul începe să retușeze veniturile bugetarilor. Vizate sunt sporurile, care fie vor dispărea, fie vor fi înghețate. Primii afectați de modificări vor fi angajații din prefecturi care ar urma să piardă aproximativ o treime din venit după tăierea acestor sporuri.

Sporurile vor fi înghețate la nivelul anului 2020 potrivit informațiilor existente în momentul de față cu privire la ceea ce intenționează cabinetul Câțu să propună începând de mâine odată cu proiecția bugetară pe anul în curs.

De altfel, premierul Cîțu a spus ieri că urmează ca unele sporuri să dispară în totalitate. Tot el a anunțat zilele trecute că bugetul pe anul 2021 va fi prezentat săptămâna viitoare. Șeful Guvernului spune că întârzierile au apărut deoarece nu este un buget simplu, acesta având rolul de a repara anomaliile din ultimii patru ani.

Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței de miercuri a Guvernului că este un buget care repară anomaliile din trecut și a oferit exemplul cheltuielilor cu salariile care în ultimii patru ani s-au dublat.

„Nu este un buget simplu, este un buget care se uită pe teren la perioada 2021-2022, care începe să repare anomalii introduse în legislația din România în ultimii patru ani. Vă dau un exemplu, cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016-2020 (…) Nu cred că s-au dublat veniturile în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trendul este să reașezăm structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiții mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă de record”, a declarat premierul Cîțu.

One thought on “Guvernul taie din sporurile bugetarilor, cei din prefecturi ar putea pierde o treime din venit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Oameni noi în administrația argeșeană – de vorbă cu primarul interimar al comunei Rociu, Claudiu Stan

Are 34 de ani, este tatăl unei fetițe de 10 ani și a absolvit un master în Administrație și Servicii Publice, iar dacă până în urmă cu nici șase luni era doar unul din funcționarii localității argeșene Rociu, astăzi este primarul interimar al acesteia. Vorbim despre Claudiu Stan, viceprimarul comunei […]
Stan Claudiu Rociu

Subscribe US Now

error: Content is protected !!