Cum a evoluat salariu minim net pe economie în ultimii zece ani

Majorarea salariului minim pe economie a fost publicată în Monitorul Oficial. Salariul minim brut pe economie a crescut la  2.300 de lei în ianuarie 2021, adică oamenii primesc 1.386 de lei „în mână“, cu 40 de lei mai mult decât în 2020.  Astfel, în 2021 tariful orar va creşte la 13,583 lei/oră de la 13,327 lei/oră în 2020 pentru un program complet de lucru. În ultimii zece ani, salariul minim net pe economie a crescut de 2,57 ori, de la 538 lei la 1386 lei.

Deşi premierul Florin Cîţu a spus că mărirea salariului minim se aplică de la 1 ianuarie, în loc să scrie că se aplică de la 1 ianuarie, în textul ho¬tă¬rârii de guvern din Monitorul Oficial scrie că mărirea se aplică de la data intrării în vigoare a actului normativ, adică de la jumătatea lunii ianuarie. „Este extrem de complicat să implementezi o astfel de modificare salarială deoarece multe sisteme de calcul salarii nu suporta modificări în cursul lunii”, a explicat premierul.

2 thoughts on “Cum a evoluat salariu minim net pe economie în ultimii zece ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

După București și Cluj foodpanda lansează pandamart în Oradea, Târgu Mureş, Piteşti, Ploieşti sau Iaşi

Platforma de livrări foodpanda lansează pandamart, un concept de magazine proprii de la care utilizatorii pot comanda anumite produse direct din platformă, cu livrare în maximum 30 de minute. În primul trimestru al anului, compania va deschide două locaţii noi în Bucureşti şi Cluj-Napoca. Pentru 2021, foodpanda vizează extinderea reţelei […]
Magazin pandamart Pitești

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!