Drumul expres Pitești – Mioveni prinde contur

Drumul expres Pitești – Mioveni a devenit o prioritate pentru autoritățile locale. Instituția Prefectului Argeș a organizat miercuri o întâlnire cu autoritățile locale și instituțiile implicate în procesul de aprobare și avizare a proiectului pentru drumul expres Pitești-Brașov. Mai exact secțiunea Pitești (A1 Centura Pitești)- Mioveni (Centura Sud). 

Prefectul Emanuel Soare a dorit astfel să îi pună în legătură pe toți cei implicați pentru realizarea drumului de legătură dintre A1 și Mioveni. Această șosea de viteză va fi de mare ajutor constructorului de automobile Dacia.

Au fost invitați să participe reprezentanții CNAIR, ai proiectantului (Search Corporation SRL), ai Consiliului Județean, ai Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, Muzeului Județean, Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, ABAAV, Oficiului Județean de Cadastru, Distrigaz, Telekom, Distribuție Energie Oltenia și de la Regionala CF Craiova. De asemenea, au fost invitații primarii din Pitești, Mioveni, Mărăcineni, Budeasa și Micești. 

Cinci variante pentru drumul expres Pitești – Mioveni

În cadrul întâlnirii au fost discutate cinci variante de traseu. Dintre acestea au fost agreate doar două. Vorbim de varianta 4 (traseul galben) și varianta 3 (traseul albastru). Acestea ar duce la cele mai puține exproprieri și demolări de case. Varianta finală va fi stabilită însă ulterior.

Sectorul de drum de mare viteză dintre centura Piteștiului (A1) și Mioveni va face parte din drumul expres Pitești-Brașov. Acesta este cuprins în Master Planul General de Transport al României. Proiectul beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Lungimea estimată a traseului este de 10 km. Conform fișei de proiect, studiul de fezabilitate trebuie realizat până la 09.09.2021. Proiectul tehnic are termen până la 11.04.2022. CNAIR a încheiat în acet scop un contract în valoare de 2,68 milioane lei cu SC Search Corporation SRL. O cotă de  85% din sumă provine din fonduri europene nerambursabile, iar 15% de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Local Pitești ar merita să fie dizolvat

După ședința care a avut loc în urmă cu fix o săptămână, Consiliul Local Pitești a devenit epicentrul unui scandal de proporții. Mai exact, consilierul local Ana Stan afirmă cu subiect și predicat că alegerea viceprimarilor s-a făcut cu încălcarea legii. Cel mai recent, într-un interviu acordat Jurnalului de Argeș. […]
Consiliul Local Pitești în plin scandal

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!