La al treilea concurs pentru șefia CJAS Argeș nu s-a prezentat nimeni

Doar doi din cei 18 candidați care s-au prezentat luni la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori ai caselor județene de sănătate au promovat proba, potrivit unui document obținut de Economedia. Acesta este cel de-al treilea concurs pentru ocuparea posturilor organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în contextul în care la primele două au promovat doar 18 candidați. Așadar, după trei concursuri, au fost ocupate doar 20 dintre cele 37 de posturi de director general la Casele Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS). CJAS Argeș a rămas tot în aer, după ce la concursul de luni nu s-a prezentat nimeni.

Cele două case județene de sănătate care vor avea un nou director general prin concurs sunt CJAS Bacău și Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ). Candidații au obținut 72,2 puncte, respectiv 71 puncte la proba scrisă. Candidații care au obținut minimum 70 de puncte vor trece de asemenea și printr-un interviu.

Ceilalți 16 candidați au fost respinși, având calificative sub 70 de puncte, jumătate dintre ei chiar sub 50 de puncte. Alți cinci candidați au fost absenți la proba scrisă, printre care și cel de la Argeș.

Se va organiza al patrulea concurs pentru conducerile CJAS

La primul concurs organizat de CNAS în luna mai, doar 5 dintre cei 33 de candidați înscriși și prezenți au fost declarați admiși, alți 28 de candidați fiind declarați respinși, 21 absentând. Cele 5 case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma primului concurs sunt: CAS Maramureș, CAS Iași, CAS Cluj, CAS Tulcea și CAS Bistrița Năsăud.

La cel de-al doilea concurs, organizat în luna iunie, au promovat doar 13 din cei 47 candidați. Cele 13 case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma celui de-al doilea concurs sunt: CAS Alba, CAS Constanța, CAS Satu Mare, CAS Sălaj, CAS Covasna, CAS Dâmbovița, CAS Arad, CAS Brașov, CAS Gorj, CAS Olt, CAS Vâlcea, CAS Botoșani, CAS Bihor.

După finalizarea acestui concurs, a cărui următoare probă – cea de interviu – va avea loc vineri, 30 iulie, va fi organizată o nouă procedură pentru celelalte posturi de conducere din restul județelor. Ar fi a patra încercare în decurs de circa un an.

Este de remarcat interesul extrem de scăzut pentru examen – primul organizat după ani întregi în care casele județene au fost conduse de șefi interimari, susținuți de partidele de guvernământ. Concursul este primul din istoria Casei Naționale în care numele candidaților au fost secretizate, aceștia invocând GDPR. Șefii Caselor de Sănătate au o putere financiară uriașă, gestionând deseori cele mai mari bugete dintr-un județ.

Concursul a fost lansat de noul președinte al CNAS, Adrian Gheorghe (35 de ani), numit în funcție în ianuarie. Cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London, Adrian Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu și în primul mandat al acestuia la şefia Ministerului Sănătăţii, în Guvernul Cioloș, potrivit Libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bijuteriile Teilor au fost purtate la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes

Brandul românesc de bijuterii Teilor, ce deţine o reţea de circa 50 de magazine în mai multe ţări, a fost prezent la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Piesele mărcii au fost purtate de actriţa şi modelul Catrinel Marlon, de Nicole Cavallo, creative director la Nicole Milano Official şi […]
Teilor

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!