Slujba de Înviere va fi oficiată în aer liber

Slujba de Înviere va fi oficiată în aer liber şi cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Premierul și reprezentanții Ministerul Sănătății, Ministerului de Interne și cei ai Bisericii Ortodoxe se vor întâlni în cursul zilei de miercuri. Întâlnirea va avea loc pentru a se lua o decizie cu privire la regulile pentru slujba de Înviere.

Premierul susține că slujbele de Paște se vor ține în exterior. Mai mult decât atât, participanții vor purta masca de protecție și vor respecta toate măsurile sanitare.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, susține că există deja o HG în acest sens. Prin aceasta au fost stabilite măsurile și regulile pentru organizarea slujbelor religioase. La acest moment, din punctul său de vedere, nu există un motiv ca acestea să fie modificate.

Bănescu, BOR: „Slujbele se vor desfășura conform regulilor liturgice”

„Precizarea domnului premier nu schimbă cu nimic o Hotărâre de Guvern care a fost luată pe 8 aprilie. Se precizează foarte limpede că slujbele se vor desfășura conform regulilor liturgice, atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericii.

Este clar că acolo unde există posibilitatea, unde există altare de vară, unde spațiul o permite, toate aceste slujbe din perioada Săptămânii Patimilor se vor desfășura preponderent afară. În ceea ce privește slujba de Înviere, acolo unde numărul de credincioși ar putea fi foarte mare și locul, spațiul, dotarea din punct de vedere material, a bisericii respective va permite, acolo slujba va putea fi continuată afară.

Nu se pune problema obligativității desfășurării slujbei exclusiv afară. Ceea ce trebuie să știm este că se păstrează o tradiție. La slujba de Înviere, participă majoritatea credincioșilor, iar ea se desfășoară afară. Apoi, clericii se retrag în biserică pentru a continua slujba, până la ora 04.00. Vor fi însoțiți doar de un număr de credincioși, care poate stau în biserică. Păstrând distanța de 2 metri în interior, purtând masca de protecție. Nu se pune problema unei aglomerări, pentru că nu se va putea intra decât într-un număr limitat”, a explicat, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Inegalabilul domn Tofan, Gelu Tofan

Încep să cred că viceprimarul Gelu Tofan face campanie electorală pentru PSD. Bine, în toamna lui 2020 cineva din PNL îmi spunea că domnia sa clama sus și tare că va fi cel care va aduce pacea cu PSD în administrația piteșteană. Asta cu pacea e oarecum relativă, aș putea […]
Florin Silviu Negru

Subscribe US Now

error: Content is protected !!