Cei care vor apela 112 vor fi localizați cu precizie de aproape 100% 

ConcretMedia.ro 1

Cei care apelează numărul de urgență 112 vor fi mai ușor de localizat de operatorii Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) după ce o Ordonanță de Urgență a fost aprobată recent de Camera Deputaților și urmează să meargă la promulgare. Acest act normativ a fost adoptat de către Guvern „întrucât apelurile de urgenţă nu se pot genera şi transfera către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă utilizând tehnologia 4G (VoLTE/IP), chiar dacă terminalul dispune de astfel de servicii, iar tehnologia 2G prezintă limitări şi insuficienţe la nivelul capacităţilor tehnico-funcţionale, de securitate şi de trafic”.  

„Dacă cel care apelează la 112 are un smartphone este puțin mai simplu. Operatorul SNUAU beneficiază de o opțiune care pornește aplicația GPS, dar și giroscopul pe telefonul apelatului, iar toate datele, coordonatele geografice ale celui care apelează sunt trimise automat în centrala 112. La telefoanele mobile clasice, cele cu butoane, aceste aplicații nu există, iar opțiunea nu poate fi activată. Aici intervine acest proiect legislativ. Astfel, până acum un astfel de telefon mobil clasic putea fi localizat cu o acuratețe de zeci de kilometri, lucru care nu ajuta prea mult la intervenția operativă a echipajelor specializate de Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont. Prin această reglementare, operatorii vor realiza configurații tehnice la nivel de rețea, care să crească acuratețea localizării apelurilor la 112”, au precizat reprezentanții STS, citate de Adevărul. 

Conform unor surse, după adaptarea echipamentelor, operatorii de telefonie mobilă vor transmite autorităților o localizare de până la 25 de ori mai exactă chiar dacă apelantul la 112 are un mobil clasic. „Noua configurație va permite arii mult mai restrânse, cu precizii de localizare de ordinul zecilor sau sutelor de metri, în funcție de tehnologia de comunicații mobile utilizată. Practic, localizarea cu precizie a apelului la 112 se va realiza atât din telefonul mobil, cât și din rețea”, a mai comunicat STS. 

One thought on “Cei care vor apela 112 vor fi localizați cu precizie de aproape 100% 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Transfăgărășanul ar putea fi deschis circulației tot timpul anului 

Reprezentanţii Guvernului au discutat cu autorităţile din judeţele Argeş şi Sibiu despre posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul anului, potrivit ziare.com. În acest sens, de la 1 aprilie, Ministerul Transporturilor va realiza documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru a realiza acest proiect. În prezent, […]
Transfăgărășan

Subscribe US Now

error: Content is protected !!