Negocieri Dacia – SAD acuză administrația de tergiversare

Negocieri

Demarate în urmă cu o lună, negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă 2022 de la Dacia par să fi intrat în impas. Aceasta după ce în cadrul rundei negocieri desfășurată azi, 2 decembrie, nu s-a avansat cu nimic față de punctul în care s-a ajuns la precedenta ședință. În acest context, reprezentanții Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD) consideră că administrația uzinei nu face altceva decât să tergiverseze negocierile, fapt deloc benefic bunului mers al lucrurilor în uzină. Conform www.sindicatuldacia.ro, site-ul oficial al SAD, una dintre sursele de blocaj este cea referitoare la intenția administrației de a impune plata salariilor într-o singură tranșă lunară față de două tranșe în prezent.

„Plata salariului într-o singură tranșă lunară este respinsă categoric de salariații Dacia, aceasta fiind considerată un mare dezavantaj.

      Mai exact, un astfel de demers va impacta asupra unei bune gestionări a bugetului personal și familial cu implicații asupra efortului financiar reprezentat de plata facturilor, a ratelor bancare, de cheltuielile de aprovizionare cu produse și bunuri de strictă necesitate si alte nevoi.

       Mai mult, plata salariului în două tranșe lunare reprezintă o tradiție de zeci de ani în România, echilibrul financiar al individului și al familiei sale fiind calibrat pe acest mod de salarizare.”, se arată în comunicatul de pe site-ul SAD.

Cât oferă administrația Dacia și cât solicită sindicatul

Și în privința chestiunilor salariale diferențele între partenerii de negocieri sunt semnificative.

     „În cadrul ședinței de negociere de astăzi (n.r. 24 noiembrie), Administrația a venit cu următoarele propuneri:

–        Majorarea salarială în 2 tranșe după urmează:

a)       150 lei – începând cu luna mai 2022;

b)      100 lei – începând cu luna noiembrie 2022;

–        Prima de rezultat acordată în mai 2022 – 900 de lei;

–        Prima în luna septembrie – 200 de lei.

Cominisia de negocieri din partea SAD a prezentat următoarele solicitări:

1.       Majorare generală pentru TOȚI salariații, după cum urmează:

a)       450 lei – începând cu ianuarie 2022;

b)      200 lei – începând cu iunie 2022;

2.       Prima de rezultat în valoare de 1500 lei, într-o singură tranșă acordată în luna martie;

3.       Primă pentru Ziua Constructorului de Mașini în valoare de 400 de lei, acordată în luna septembrie.”, se mai specifică pe pagina web a SAD.

Cum SAD nu  pare dispus să coboare sub aceste solicitări, iar administrația de la Dacia nu a venit astăzi cu nicio contraofertă, se poate spune că negocierile au intrat, cel puțin deocamdată, în impas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Mârghia căutătorii de petrol și gaze distrug terenurile localnicilor

De ceva vreme în localitatea argeșeană Lunca Corbului, satul Mârghia, se fac prospectiuni pentru depistarea unor eventuale zăcăminte de petrol și gaze. Nici nu e de mirare, dat fiind că Argeșul este unul dintre județele cu subsolul bogat în hidrocarburi. Doar că activitățile amintite se desfășoară fără acordul sau măcar […]
Mârghia prospecțiuni

Subscribe US Now

error: Content is protected !!