Fost ministru anunță valul patru al pandemiei

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, vorbește despre al patrulea val al pandemiei de COVID-19. El spune și care va fi factorul declanșator al unei noi creșteri a numărului de contaminări.

Nelu Tătaru susține că în acest moment suntem în vârful valului trei. Demnitarul nu exclude apariția valului patru mai devreme decât ne-am aștepta.

„În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze.

Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm.

Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică. Ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a declarat fostul ministru, Nelu Tătaru, pentru gandul.ro.

În prezent secțiile ATI din toată țara sunt sufocate de numărul mare de pacienți cu COVID-19. Mai multe orașe din țară, printre care și Piteștiul, se află sub o incidență de peste 4 cazuri la mia de locuitori. Aici au fost aplicate restricții suplimentare începând din 10 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect MAI de modificare a Codului Rutier

Ministerul de Interne (MAI) vrea să modifice Codul Rutier astfel încât sâ limiteze la 30 km/h viteza cu care circulă bicicliștii. În plus, se prevede amendarea pietonilor care folosesc telefonul mobil în timp ce traversează strada. MAI motivează noile reguli pentru pietoni prin faptul că aceștia nu se mai asigură […]
MAI: Reguli noi în traficul din Pitești

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!