Anul școlar ar putea fi împărțit din nou în trimestre

Sorin Cîmpeanu a anunţat că ar putea fi modificată structura anului şcolar. Astfel, se ia în calcul să se revină la trimestre în loc de semestre. Pentru aceasta va exista o discuţie amplă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale.

În plus, elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii. Ministrul Educaţiei a precizat că, îndiferent de variata pe care se va merge, va propune extinderea anului şcolar. Aceasta se va face începând cu septembrie 2022.

„Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate. Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură. Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate.

Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022. Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar. Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Argumente pro și contra revenirii la trimestre

Întrebat ce ar implica revenirea la trei trimestre în anul şcolar, ministrul Educaţiei a răspuns: „Poate fi o variantă de luat în calcul. Sunt argumente pro şi argumente contra. Este nevoie de consultare publică”.

Societatea civilă a solicitat liderilor politici o soluţie pentru garantarea unui număr minim de zile de şcoală într-un an calendaristic. Asociaţiile propun ca anul şcolar să aibă un număr mediu de zile echivalent cu cel din primele 10% ţări în topul testărilor PISA. Se mai propune începerea cursurilor la 1 septembrie 2021 în următorul an şcolar şi vacanţe mai scurte, ritmice, periodice, în timpul unui an de studiu. Se consideră că vacanţele lungi afectează major copiii şi nivelul la care ei revin în şcoală. Toate acestea ar justifica și revenirea la anul școlar structurat pe trimestre.

One thought on “Anul școlar ar putea fi împărțit din nou în trimestre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fabrică de grinzi mutată pe tronsonul 2 al DX 12

Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu fabrica de grinzi a grupului UMB de pe tronsonul 2 al DX 12. Acesta este nomenclatorul Drumului Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca „Autostrada Ford”. Constructorul român Dorinel Umbrărescu și-a folosit propria fabrică de grinzi și pe primii kilometri de autostradă din […]
Tronsonul 2 din DX 12

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!