Adeverința de vaccinare și în format electronic

Adeverința de vaccinare împotriva coronavirus este disponibilă începând de azi și în format electronic. Aceasta poate fi descărcată din Registrul electronic național al vaccinărilor. Anunțul a fost făcut marți de col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic. Descărcarea se face direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a anunțat Gheorghiță. Medicul este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.

Astfel, documentul se poate obține accesând linkul adulti.renv.ro. Utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”. După aceasta se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Doritorul trebuie să-și dea acordul în josul paginii. Ulterior va fi trimis la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon. Se va primi un cod de siguranță prin SMS, apoi va fi disponibilă și adeverința în format electronic.

Documentul este primit și în format fizic, după administrarea dozei de vaccin.

Paşaportul de vaccinare ar putea deveni, în scurt timp, un document real. Un act necesar nu doar pentru cei care călătoresc. Guvernul de la Londra ia în calcul ca Paşaportul de vaccinare anti-COVID să fie cerut şi la intrarea în pub-uri şi supermarketuri.

Sursa foto: digi24.ro

One thought on “Adeverința de vaccinare și în format electronic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Interdicția de circulație se aplică de la ora 22,00

Interdicția de circulație noaptea se va aplica cu o oră mai devreme, de la ora 22. Klaus Iohannis a anunțat că autoritățile nu iau în calcul un lockdown de Paște. Starea de alertă va fi prelungită însă. „Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sunt […]
Interdicție de circulație după ora 22,00

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!