Gentea a reușit imposibilul, unificarea dreptei politice

Ce n-au reușit Adrian Miuțescu și Ionuț Moșteanu în campania electorală, a reușit Cristian Gentea acum. Primarul Piteștiului a unificat dreapta politică locală. Nu el personal, ci atitudinea sa și deciziile contradictorii pe care le ia. Consilierii locali PNL, USR – PLUS și, se pare, unul dintre consilierii PMP formează acum un monolit politic.

„Frica păzește pepenii”, spune o vorbă veche românească. Frica de acțiunile imprevizibile ale primarului. Aceasta a demostrat politicienilor dreptei piteștene că se pot înțelege de minune. Și, iată, s-a găsit și voința necesară unei majorități armonizată interior. O majoritate care va fi o contrapondere productivă la apucăturile cu care PSD ne-a obișnuit la Pitești. Cel mai recent episod în acest sens s-a consumat săptămâna trecută. Vorbim de devoalarea acțiunilor total la limita legii pe care Cristian Gentea le-a încercat la Apă Canal și Termo Calor.

Atât de mult i-a unit Gentea pe consilierii dreptei încât aceștia se comportă acum ca o singură forță politică. Cine are treburi prin Primărie îi poate vedea pe liberali și pe cei din USR – PLUS lucrând cot la cot. Deseori, deputatul USR. Ionuț Moșteanu, este văzut și el alături de aceștia. Iar vicele Tofan de la PNL este încă stupefiat de acțiunile lui Cristian Gentea. Tocmai el care cîndva credea în „pacea cu PSD”. În interesul orașului, bineînțeles. Bine, și Gentea credea în pacea cu PNL, dar i-a trecut.

Pagină comună de socializare

În fine, poate cel mai elocvent argument al celor prezentate aici este vocea unică din spațiul virtual a consilierilor dreptei. Recent, aceștia au înființat chiar o pagină comună de Facebook. Intitulată „Grupul consilierilor locali PNL USR PLUS Pitești”, aceasta are o misiune exactă. Aceea de a dezvălui public derapajele lui Cristian Gentea în funcția de primar.

Realitatea din administrația piteșteană e acum limpede pentru toată lumea. Mai exact, metehnele încetățenite de Pendiuc și Ionică sunt departe de a fi abandonate. Se dovedește încă o dată că schimbarea unui primar PSD cu alt primar PSD nu schimbă nimic. Din contră, aduce „plus valoare” vechilor apucături. În aceste condiții, unitatea dreptei politice din CL Pitești e salutară. Altfel, vom avea „gresie și faianță” ca în Centru pe toate străzile și aleile orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiție uriașă în energie solară în Argeș

Portland Trust este unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România. Compania anunță un portofoliu de proiecte în energie solară de peste 500 MW. Primul proiect de circa 131 MW, în Argeş, la Rătești, are deja avizul Transelectrica. Pe baza datelor disponibile, intenţiile de dezvoltare ale Portland Trust ar […]
Energie solară

Subscribe US Now

error: Content is protected !!