Călugărița

Se pare că prezența lui Ludovic Orban la Pitești de sâmbătă nu a însemnat doar impunerea lui Gelu Tofan drept candidat al PNL Argeș la funcția de viceprimar al Piteștiului, ci și binecuvântarea unei alianțe mai mult sau mai puțin subterane cu PSD în Consiliul Local și, implicit, Primăria Pitești. „A trebuit să facem comporomisuri, să avem Guvern, să mergem spre buget. Suntem într-o guvernare complexă. UDMR este un partid rezonabil, însă celălalt partener pare în Opozitie. De-aia se comportă aşa, chiar unii dintre miniştrii lor…”,  a declarat Orban la Pitești, trimițând USR Plus în zona soluției imorale.

Semnale sunt suficient de multe și de vizibile și în plan local. În primul rând, sunt voci, chiar din PNL Argeș care dau ca sigură „pe surse” această alianță. În al doilea rând, PSD defilează din ce în ce mai sigur cu Dumitru Tudosoiu ca viitor viceprimar, la rândul lui, al Piteștiului. Până la urmă, dacă orașului îi va fi bine cu o astfel de alianță, nici nu mai contează nuanțele politice, doar că eu, unul, sunt convins că nu-i va fi bine deloc. Atunci cine va câștiga și cine va pierde în afara Piteștiului și a piteștenilor? PSD, PNL? Amintirile, destul de recente de altfel, ale fostului USL sunt destul de limpezi în acest sens.

Dar, cel mai bine ar fi să facem o paralelă cu lumea naturală, să presupunem că PSD și PNL sunt un cuplu de călugărițe. Nu știți ce sunt călugărițele? Călugăriţele sunt acele insecte ai căror reprezentanți de sex femeiesc în perioada fecundării, pentru a obţine hrana  pentru larve,  ajung în a-şi omorî partenerul şi a păstra toate  părţile corporale ale acestuia, capul fiind primul care este  mâncat. Ce tablou frumos! Vă las pe dumneavoastră, stimați cititori, să decideți cine credeți că va fi călugărița și cine călugărul dacă această nefericită acuplare politică se va produce. Și, mai ales. cine credeți că va câștiga viitoarele alegeri la Pitești în chip de văduvă neagră (o altă specie de insecte – un păianjen veninos  cunoscută și pentru faptul că va mânca (ocazional) masculul după reproducere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fără chinezării pe Autostrada Pitești-Sibiu și Drumul Expres Pitești-Craiova

Guvernul a adoptat în ședința din 27 ianuarie un memorandum care prevede excluderea companiilor chineze de la licitațiile pentru infrastructură, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Memorandumul propus de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, va fi urmat de o ordonanță de guvern care va modifica legea achizițiilor publice, în conformitate cu […]
Autostrada Pitești - Sibiu

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!