Măsuri de fluidizare a circulației în Pitești

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de vineri să aprobe propunerile înaintate de Inspectoratul Județean de Poliție Argeș pentru fluidizarea traficului în municipiul Pitești. Prefectul Emanuel Soare a insistat pentru elaborarea unui plan de măsuri  pentru ca de luni școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane la intrarea în școli și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, prin hotărârea nr 6 din 05.02.2021 a CJSU s-au aprobat măsurile pentru asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, în contextul deschiderii și desfășurării cursurilor în unitățile de învățământ din municipiul Pitești. Măsurile propuse, care vor trebui implementate de Primăria Pitești, sunt următoarele:

-Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Lupu, la intersecția cu strada Egalității;

-Montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Frații Golești, intersecția cu strada Cozia;

-Desființarea denivelării de la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Pârvan și montarea unui semafor cu buton;

-Amplasarea de indicatoare rutiere „Obligatoriu la dreapta” pe axa principală Bascov-Prundu, la ieșirile din cartiere;

-Amplasarea de balize pe bulevardul Nicolae Bălcescu, care să delimiteze sensurile de mers, de la intersecția Calea Bascov până la trecerea pentru pietoni semaforizată din dreptul blocului L5;

-Montarea unui indicator rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la intersecția cu Aleea Spitalului, în capătul scuarului, cu semn adițional „Interzis virajul la stânga cu excepția ambulanțelor”.

2 thoughts on “Măsuri de fluidizare a circulației în Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Despre capitala Muscelului cu drag

Chiar dacă nu mai are un județ căruia să-i fie capitală, Câmpulungul Muscelului a fost, este și va rămâne pentru totdeauna placa turnantă a unui ținut a cărui identitate nu ar fi întreagă fără orașul de sub Mateiaș. Capitală primordială a primei țări care s-a numit românească, leagăn al limbii […]
Câmpulung Muscel

Subscribe US Now

error: Content is protected !!