Anul școlar se prelungește până pe 2 iulie

Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial. Anunțul a fost făcut de  ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a precizat că două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.

„Finalul semestrului al II-lea se decalează 2 săptămâni. Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară. În loc să finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie.”, a spus ministrul.

Excepție de la aceste schimbări fac următoarele categorii școlare:

  • elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 Iunie (în loc de 11 Iunie);-
  • elevii clasei a XII-a care termină 18 Iunie (în loc de 4 iunie);
  • învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 Iulie (în loc de 9 Iulie

Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis imediat, dacă nu accepta această variantă.

One thought on “Anul școlar se prelungește până pe 2 iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Urșii ajung tot mai aproape de Pitești

Urșii din munții Argeșului coboară la câteva zeci de kilometri de zona alpină, până aproape de Pitești. Situația este rezultatul tăierilor abuzive și necontrolate de pădure din munți. Astfel, un mesaj RO-Alert a fost transmis marţi seara într-o comună din judeţul Argeş. Vorbim de localitatea Micești, aflată la doar 12 […]
Urșii coboară din munți

Subscribe US Now

error: Content is protected !!