Primul autobuz electric Solaris a ajuns la Pitești, sub formă de machetă

După lupte seculare, care nici nu mai contează cât au durat, azi s-a întâmplat minunea. Primul autobuz electric marca Solaris a ajuns la Pitești. E drept că deocamdată doar sub formă de machetă. Restul de 40, cele adevărate, care vor circula pe străzile orașului, cam în 18 luni de acum înainte. În fine, astăzi s-a semnat la Pitești contractul de furnizare a celor 40 de autobuze Solaris și a stațiilor de încărcare aferente.

„Am semnat astăzi contractul de furnizare pentru autobuzele electrice și stațiile de încărcare aferente proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice”, proiect cofinanțat din bani europeni.

Urmează, astfel, să fie achiziționate cele 40 de autobuze electrice de 12 m pentru furnizarea serviciilor de transport public în sistem integrat, eficient şi accesibil în municipiul Piteşti – pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, fără etaj, caroserie CE, echipate tehnic pentru operarea în relief predominant deluros. În primul trimestru al anului 2022 le vom avea pe trasee!”, a anunțat primarul Cristian Gentea pe facebook.

Ca de obicei, primarul Piteștiului avansează termene mai scurte decât cele oficiale. Domnia sa a spus, după cum ați citit deja, că „în primul trimestru al anului 2022 le vom avea pe trasee”. Adică în mai puțin de un an. Bine, n-a spus că le vom vedea pe toate, e adevărat. Cert e că potrivit datelor oficiale ale proiectului „termenul de furnizare a autobuzelor electrice este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a contractului”. Adică un an și jumătate. Mai trebuie spus și că, de regulă, emiterea ordinului de începere a contractului este ulterioară semnării acestuia. Dar să nu uităm termenul promis de „primarul de cuvânt”, așa cum s-a autointitulat Cristian Gentea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nordul Argeșului – a doua zonă seismică majoră a țării

Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este a doua zonă seismică majoră a țării, după regiunea Vrancea. Aici specifice sunt cutremurele crustale, de adâncime mică. Ponderea majoră în seismicitatea României este conferită totuși de cutremurele de mare adâncime din Vrancea. Cu toate acestea, seismicitatea de mică adâncime nu este de neglijat. Aceasta din […]
Zona seismică Făgăraș-Câmpulung

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!