Sandrider, prototipul Dacia care va participa la Raliul Dakar 

Anul acesta, Dacia este pusă pe fapte mari și ne oferă surpriză după surpriză, anunță cei de la Auto Bild România, una dintre acestea fiind prototipul rally-raid Sandrider. 

Sandrider, care anunță parcă participarea Daciei la Raliul Dakar, este conceput pornind de la ideile care au stat și la baza lui Manifesto, ambele fiind dezvoltate în paralel. Designul complex al prototipului Sandrider, cu forme exclusiv angulare, este tipic formal buggy-urilor de rally-raid, dar detaliile specifice respectă perfect noua identitate Dacia. Caroseria a fost desenată pentru a asigura vizibilitate excelentă, cu capota scurtă și partea superioară a bordului îmbrăcată cu material antireflectorizant. Se poate spune că mașina are silueta perfect adaptată condițiilor extrem de dificile pe care Sandrider le va avea de înfruntat în competițiile de rally-raid, mai ales în ultradificilul Dakar, cea mai complexă și solicitantă probă a sportului motorizat la nivel mondial. Pavilionul lui Sandrider are o formă octogonală neconvențională. Gri deschis și închis, roșu coray, alb și negru sunt culorile pe care Dacia le adoptă pentru acest vehicul. Ca idee, din orice unghi ar fi privit, buggy-ul Dacia are alura unui vehicul marțian, ceea ce îl face să arate de-a dreptul senzațional.  

Nume spectaculoase în echipa Dacia, în frunte cu Sébastien Loeb 

Raliul Marocului, 5-11 octombrie, va consemna prima cursă a lui Sandrider, care va participa pe întreg sezonul W2RC 2025, echipa Dacia fiind compusă din trei echipaje, conduse de Sébastien Loeb (de nouă ori campion mondial de raliuri, cel mai titrat pilot al lumii și considerat cel mai bun al tuturor timpurilor), Cristina Gutiérrez Herrero (prima femeie pilot finalistă la Dakar, categoria auto și câștigătoare a categoriei Challenger, plus câștigîtoarea Cupei Mondiale de Raliuri Cross-Country). Nasser al-Attiyah, cvintuplu câștigător al Cupei Mondiale de Raliu off-road și dublu câștigător al Campionatului Mondial de Rally-Raid, o adevărată legendă a raliului Dakar, a câștigat de cinci ori această  etapă a W2RC, s-a alăturat și el echipei The Sandriders, alcătuind astfel probabil cea mai redutabilă galerie de piloți ai unui team angrenat în marele Dakar. În aceste condiții, Dacia pare că merge la victorie.  

Date tehnice Dacia Sandrider 

Motor V6, 3 l, biturbo 

Putere mximă 359 CP 

Transmisie 4×4, cutie secvențială cu 6 trepte 

L/l/î 4.140/2.290/1.810 mm 

Ampatament 3.000 mm 

Console f/s 590/550 mm 

Categorie FIA Ultimate T1+ 

Sursa foto: Auto Bild România 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cei care vor apela 112 vor fi localizați cu precizie de aproape 100% 

Cei care apelează numărul de urgență 112 vor fi mai ușor de localizat de operatorii Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) după ce o Ordonanță de Urgență a fost aprobată recent de Camera Deputaților și urmează să meargă la promulgare. Acest act normativ a fost adoptat de către Guvern […]
Apel urgență 112

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!