Piața Primăriei – Piteștiul și-a schimbat gresia din hol

Mult lăudata și preamărita reabilitare a Pieței Primăriei din Pitești e cam gata. Atât de gata încât pare că nu s-a schimbat nimic. A, ba da, s-a schimbat gresia, a se citi granitul, de pe jos. În locul pavajului vechi de doar 12 ani, dar făcut praf, s-a pus unul proaspăt, cald, din China și India. Sau, cum s-ar spune, Piteștiul și-a schimbat gresia din hol, că așa arată noul pavaj, ca o gresie de apartament. A aruncat-o pe cea spartă sau crăpată și a înlocuit-o cu una de  15.599.061 de lei, inclusiv TVA. Da, da. Cam despre asta e vorba în Piața Primăriei.

A, și să nu uit! Și-a făcut Piteștiul și o toaletă publică nouă. Fix lângă Muzeul de Artă că așa dă cel mai bine. O toaletă îngropată pe a cărei copertină scrie cu litere mari și albastre: Piața Primăriei. Sper să nu fie ceva premonitoriu.

În rest, Piața Primăriei rămâne același loc de care e bine să te ferești. Când arde soarele, când plouă sau când e lapoviță. Pentru că nu prea ai unde să te adăpostești. Cam atât ar fi de spus.

Risc totuși un pariu. Acela că în scurt timp, maximum un an, o vom redenumi Piața Dalmațian. Imaginați-vă dragi piteșteni, cum va arăta actualul pavaj „pigmentat” cu mii de gume de mestecat lipite de el. Și înegrite de tălpile trecătorilor. La fel ca pavajul galben, verde sau roșiatic de pe Victoriei, Doamna Bălașa ori Piața Vasile Milea.

One thought on “Piața Primăriei – Piteștiul și-a schimbat gresia din hol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lotul de autostradă Curtea de Argeș – Tigveni câștigat de Porr

Ministrul Transporturilor a anunţat că a fost desemnat câştigătorul pentru execuţia lucrărilor pe lotul de autostradă Curtea de Argeș – Tigveni. Este vorba despre un sector de 10 kilometri. Acesta va avea un tunel şi numeroase poduri şi pasaje. Lotul Curtea de Argeș – Tigveni a fost câștigat de compania […]
Curtea de Argeș – Tigveni autostradă

Subscribe US Now

error: Content is protected !!