Școlile de șoferi și examinatorii au intrat în colimatorul prefectului de Argeș

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat formarea unei comisii mixte, până la sfârșitul săptămânii, pentru verificarea activității școlilor de șoferi și a examinatorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. În acest sens, astăzi a avut loc, la sediul Insituției Prefectului, o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, subprefectul Andrei Ciungu și șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Mihai Neagoe, directorul ARR Argeș, Florin Ciuleanu, directorul RAR Argeș, Adrian Ionică, șeful SPCRPCIV Argeș, Cornel Matei și Vasile Chiroiu din partea ISCTR, în cadrul comisiei pentru siguranța circulației.

Pentru că procentul de promovare la susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere este mic în Argeș, în comparație cu alte județe, prefectul Emanuel Soare a solicitat verificarea modului în care sunt pregătiți candidații, dar și dacă sunt examinați corect, pe criterii obiective.

„Subiectul permiselor este unul fierbinte, care trebuie să-și găsească rezolvarea. Rata de promovare în Argeș, la examenul pentru obținerea permisului de conducere, este mult sub media națională. Unii examinatori au o rată de promovare foarte mică și vrem să vedem care sunt motivele. Prin ordin al prefectului, vom face o comisie mixtă să verificăm cum își fac datoria școlile de șoferi. În paralel, examinatorii vor fi monitorizați și instruiți pentru a exista o abordare unitară, să se elimine orice fel de subiectivism. Avem în vedere și un schimb de experiență cu alte județe, să scurtăm cât mai mult perioada dintre proba teoretică și cea practică”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Reamintim că în 2008 instituțiile din domeniul luptei împotriva corupției au destructurat la Pitești o întreagă rețea de „fabricat” ilegal permise auto celor care ofereau sume consistente pentru obținerea acestora, rețea care includea instructori auto, polițiști și chiar pe șefii SPCRPCIV Argeș de la acea vreme. A fost primul și cel mai mare scandal de corupție în acest domeniu din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Brătianu poate dormi liniștit

În județul care a dat Goleștii și Brătienii, adică izvoarele liberalismului românesc, măreața, mult lăudata și mult pupata în dos prietenie dintre Ludovic Orban și oastea sa argeșeană s-a oprit la dregătoria de viceprimar al Piteștiului, unul care să aducă pacea cu PSD-ul în administrația municipală. Atât s-a putut. În […]
Florin Silviu Negru

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!