Miuțescu abandonat de Camera Deputaților în brațele DNA

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, secret, cu bile, încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Adrian Miuţescu, anunță Adevărul. Fostul lider PNL le-a cerut colegilor, pentru a păstra prestigiul Parlamentului, să voteze „pentru”, precizând că este un om corect şi consideră că nu are nimic de ascuns. „Nu mă simt vinovat în niciun fel”, a mai spus Miuţescu.

S-au înregistrat 227 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi 9 abţineri.  DNA a anunţat, în 24 noiembrie, că a iniţiat procedura pentru a solicita Camerei Deputaţilor să încuviinţeze o percheziţie informatică în dosarul care-l vizează pe deputatul independent.

Adrian Miuţescu a declarat că a venit la tribună să le spună deputaţilor că „nu vrea să fie în situaţia de  a se spune că s-a ascuns în spatele imunităţii parlamentare pentru a opri o cercetare a Parchetului”.  „Nu am venit aici ca să votaţi împotrivă. Am venit însă să vă spun că eu consider că ceea ce este prezentat în referat, nu mă simt vinovat în niciun fel şi nu mi-am folosit autoritatea pentru foloase necuvenite”, a precizat deputatul independent, care a demisionat recent din grupul parlamentar al PNL, dar şi din partid, fiind un susţinător al lui Ludovic Orban. Deputatul susţine că i-au fost  ascultate telefoanele încă din aprilie 2021, precizând că în telefon erau discuţii colegiale.

„Pentru a păstra prestigiul Parlamentului, eu cred că trebuie să votaţi pentru. În momentul în care mi s-a luat acest telefon, eu l-am predat deşi puteam să mă ascund în spatele că nu pot fi supus unei percheziţii corporale. Am considerat că nu am nimic de ascuns. (..) Am fost şi sunt un om corect, toată viaţa mea, am fost preşedinte de filială, la Argeş, ales de 5 ori, acum două săptmâni mi-am dat demisia din PNL, pentru că nu am considerat că trebuie să afecteze partidul. Am venit să vă spun că sper ca justiţia să îşi facă treaba”, a mai spus Adrian Miuţescu. 

Conform procurorilor DNA, Adrian Miuţescu este „suspect pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un spital numit Pitești

Avea trupa Vama Veche o melodie numită Hotel Cișmigiu, melodie care are și un vers ce sună cam așa:  „Hotel Cișmigiu – e ca un sicriu”. Asta mi-a tot sunat în minte după încă proaspăta dezbatere publică legată de oportunitatea construirii, căci despre o construcție e vorba, unui spital municipal […]
Florin Silviu Negru

Subscribe US Now

error: Content is protected !!