Pecerizarea PNL Argeș

Organizațille politice din Argeș, ca și partidele românești în ansamblul lor, sunt departe de ceea ce ar trebui să fie, adică modele de democrație. Mai mult, multe dintre ele, dacă nu cumva toate, duc mai departe apucăturile găunoase ale Partidului Comunist Român încă din vremea când purta titulatura de partid muncitoresc. Dacă în ceea ce privește PSD, urmașul politic direct al PCR, te aștepți să mai dureze ceva vreme până când va trece cu adevărat la social-democrație, din partea PNL, un partid istoric care a dat țării dinastia politică a Brătienilor, te gândești la orice numai la o politică internă precum cea a tovarășilor de dinainte de 1989 nu. Iar PNL Argeș este un exemplu elocvent în acest sens.

Mânată parcă de principii de gemul „dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine, dai în pluguri și tractoare, dai în clasa muncitoare” sau „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, organizația liberalilor argeșeni se autocanibalizează în aceste zile cu o ferocitate demnă de epurarea elitelor din anii ’50 ai secolului trecut. Mânuitorii cuțitelor lungi ale furiei de partid sunt tocmai cei care au dus PNL Argeș la coada clasamentului național la alegerile din 6 decembrie. Unul dintre ei, a fost incapabil să-l înfrunte vreodată cu adevărat pe Consatntin Nicolescu, fostul șef al PSD Argeș și al județului, date fiind cumetriile vechi de când lumea dintre cele două organizații, celălalt, mai proaspăt în branșa politichiei județene, e promotor al „păcii cu PSD” în Consiliul Local Pitești pe care doar el ar putea să o reinstaureze, după cum singur s-a lăudat în fața colegilor de partid.

De ce acest măcel? Pentru că oameni care chiar au muncit în ultimii doi ani în PNL Argeș au avut „tupeul” să reclame golănia din organizație, cum îmi caracteriza cineva atmosfera care domnește în interiorul acesteia. Sunt puși la zid tocmai aceia fără de care PNL Argeș s-ar fi clasat cu brio pe ultimul loc la nivel național la mare distanță de organizația care și l-ar fi adjudecat pe penultimul, probabil nu foarte sus față de pragul electoral. Timpul lor, banii lor, energia lor, verticalitatea lor, implicarea lor nu mai au nicio valoare pentru că – nu-i așa? – în PNL Argeș a venit acum vremea leilor, nu a cățeilor, ca să-l parafrazez pe Grigore Alexandrescu. Niște lei cam devalorizați, ce-i drept, și atât de prea plini de propriul sine încât sunt de-a dreptul orbi. Atât de orbi încât nu văd cum puiul de varan migrat prin multe insule Komodo ale politicii românești adulmecă mirosul de sânge și abia așteaptă să se înfrupte cu nesaț din PNL Argeș.

3 thoughts on “Pecerizarea PNL Argeș

  1. O mare rușine pentru o formațiune politică care a ajuns SRL-ul lui Miutescu și a câtorva numiți de acesta în fruntea partidului. Domnilor membri PNL va rog respectos sa ne scăpați de aceasta clica și haideți sa ridicam din nou partidul de pe locul 36 în fruntea clasamentului și din culoarea roșie a acestui județ. Dacă va pasă luați atitudine! De nu aceasta filiala este demna de tot disprețul nostru al alegătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fantoma din centrul Piteștiului

Unul din edificiile emblematice ale Piteștiului în ultimii cincizeci de ani, oază de lumină chiar și atunci când în comunism se oprea alimentarea cu energie electrică în tot orașul, clădirea Hotelului Muntenia este acum o fantomă a ceea ce a fost și ceea ce ar fi putut să fie. Fără […]
Hotel Muntenia

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!