Richita – cel mai mare Centru de Activități și Explorarea Naturii din România s-a deschis la Sătic

„Zilele trecute, am inaugurat oficial cel mai important centru de învățare și explorare a naturii din Munții Făgăraș, Richita,  aflat în Sătic, comuna Rucăr, județul Argeș.

Evenimentul a avut loc în prezența a zeci de reprezentanți ai autorităților locale și naționale, și în prezența cadrelor didactice și a elevilor din zona și vecinătatea Munților Făgăraș care au avut ocazia să viziteze centrul și să îi descopere facilitățile și programele educaționale care se vor desfășura de acum chiar în inima Munților Făgăraș.

Mulțumim comunității din Rucăr care ne-a sprijinit în organizarea acestui eveniment și să începem activitățile cu tinerii dornici să cunoască natura în adevăratul sens al cuvântului.”, se arată într-un comunicat al Fundației Conservation Carpathia.

Centrul de activități Richita oferă cele mai bune condiții pentru descoperirea lumii vii: activități pentru grupuri de până la 30 de persoane, care pot explora natura chiar în pădurile protejate ale fundaţiei, nemijlocit, pe tot parcursul anului. Locul are tot ce este nevoie pentru a găzdui activități și programe de explorarea naturii pentru toate şcolile din zonă, universităţi, organizaţii din România și din străinătate interesate de conservarea naturii.

De asemenea, centrul oferă programe și spațiu de învăţare pentru stagii de practică pentru studenţi şi seminarii de formare în domeniul cercetării, educaţiei pentru natură, ariilor naturale protejate. Pentru grupurile organizate, specialiștii fundației au pregătit ateliere și experiențe în natură. Majoritatea activităților educaționale se vor desfășura în aer liber, în pădurile fundației și de-a lungul râului Dâmbovița, care se află în vecinătatea Centrului Richita.

2 thoughts on “Richita – cel mai mare Centru de Activități și Explorarea Naturii din România s-a deschis la Sătic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-au reluat înscrierile pentru Dacia Spring

Dealerii Dacia au redeschis înscrierile pentru primul model electric al mărcii, Spring. Pe lângă cei aflaţi pe lista de aşteptare şi cei care au făcut deja o rezervare, acum vor putea plasa comenzi pentru achiziţionarea modelului şi alte persoane. În acest caz livrările se vor realiza începând cu luna septembrie, […]
Dacia Spring

Subscribe US Now

error: Content is protected !!