Numărul zimbrilor din Munții Făgăraș a ajuns la 24

Încă patru zimbri au ajuns în Munții Făgăraș, zonele Lerești și Pecineagu. Demersul face parte din efortul Fundației Conservation Carpathia de a reface populația de zimbri din acești munți. Zimbrii au dispărut din Munții Făgăraș în urmă cu 200 de ani. Cei patru noi locatari ai munților Argeșului vor fi eliberați în această vară în sălbăticie. Bineînțeles, după perioada de carantină și adaptare. La ora actuală numărul zimbrilor din aria Pecineagu – Lerești a ajuns la 24.

„Patru noi zimbri au poposit la finele săptămânii trecute în Munții Făgăraș în cele două zone de reintroducere de la Pecineagu și Lerești.

Aceștia vor sta în săptămânile următoare în zona de carantină urmând să se alăture celorlalți zimbri în țarcul de aclimatizare de unde vor fi eliberați în vara aceasta.

Pe toată perioada aceasta, rangerii FCC îi monitorizează în permanență pentru a se asigura că schimbarea le va prii, iar Munții Făgăraș vor deveni curând o casă și pentru ei.

În momentul de față, Munții Făgăraș găzduiesc 24 de zimbri în liberi și în zonele de carantină și aclimatizare.” Este anunțul celor de la Conservation Carpathia pe pagina lor de socializare.

În urmă cu trei luni alți zimbri au fost aduși în zona Lerești. Exemplarele de la începutul anului au venit tocmai din Suedia. Mai mult, în aceasă iarnă, în Făgăraș, s-a consemnat și o premieră. Vorbim de primul pui de zimbru născut în libertate în acești munți. Repopularea cu zimbri a Munților Făgăraș a început în toamna lui 2019.

Foto credit: Dorian Ilie

2 thoughts on “Numărul zimbrilor din Munții Făgăraș a ajuns la 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sfada ierarhilor, ce-i aseamănă și ce-i deosebește pe Teodosie și Calinic

A devenit o obișnuință de la o vreme ca Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, să iasă în evidență prin purtări sau declarații controversate. Unele chiar surprinzătoare pentru o înaltă față bisericească. Tot o obișnuință a devenit și aceea ca, de îndată ce la Constanța se face sau se spune ceva ieșit din […]
Teodosie și Calinic asemănări și deosebiri

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!