Un Cotimanis prea mare pentru un CJ atât de mic

Constantin Cotimanis este actorul Teatrului „Alexandru Davila” din 2017. Din 2020 conduce instituția cu titlu interimar. Prezența lui în teatrul piteștean a contat. O spun toți cei care au mers la spectacole în ultimii ani, dar și cei din interiorul teatrului. Cu toate acestea, Consiliul Județean Argeș pare să considere că prezentța lui Cotimanis ca manager al teatrului nu mai este oportună.

E drept că omul e actor, nu e „băiatul nostru” sau „fata noastră”, după caz. Nu e „omul nostru”. Cam așa gândesc politicienii argeșeni când au de-a face cu tine. Indiferent dacă ești șef de instituție, profesionist în vreun domeniu, jurnalist sau simplu cetățean. Dacă ești de-al lor, ești bun, dacă nu ești, nu prea interesezi. Posibil chiar să încurci. Iar Cotimanis e doar actor. Și un manager interesat doar de teatru. De teatru ca spectacol și de teatru ca instituție a spectacolului. Cel puțin asta spun cei care lucrează cu el. Niște zeci de oameni.

Bine, trebuie să-i credem și pe Ion Mînzînă, Adrian Bughiu și alți tovarăși din fruntea județului. Un teatru este un spațiu al creației. Al creației înalte chiar. Și vorbim de înălțimea spiritului. Ori ei n-au fost niciodată oameni de creație, de spirit. Ei nu sunt artiști, Ei sunt politicieni. Politicieni români. Singura lor creație este propria funcție. Cu cât mai înaltă, cu atât mai bine.

Unora le place circul

Actori și angajați ai Teatrului „Alexandru Davila” se opun alungării lui Cotimanis din fruntea instituției. Câteva zeci de persoane, așa cum spuneam. Ei reclamă faptul că acesta va fi înlocuit de cineva care deja aruncă amenințări în stânga și în dreapta. De la înălțimea funcției pe care nu a primit-o încă. Dar de care e foarte sigur. Mai spun oamenii și că teatrului i se va tăia balonul de oxigen artistic pe care l-a respirat în ultima vreme. Sunt zeci de oameni, repet.

„Discuții bărbătești au fost, dar nu s-a luat nicio decizie până acum (…) Nu avem niciun preferat! Nicio preferată!” Așa încerca recent vicele Bughiu să mai dreagă busuiocul. A uitat să spună și că fum fără foc nu prea iese. Iar asta cu bărbăția merge când o spune un bărbat. Nu un purtător de sutien. Așa cum a fost fotografiat Bughiu la o chermeză cu pretenții de erotic – party.

În fine, suntem tot mai aproape ca la Teatrul „Alexandru Davial” din Pitești să înceapă circul. Nici nu e de mirare. Și președintele Mînzînă, și vicele Bughiu sunt pesediști cu sânge peremist. Cel mai vero sânge peremist. Iar PRM a fost partidul care a adus circul în politica românească. Și l-a  promovat cel mai mult. A fost partidul care a creat și lansat politicianul de tip șoșocist.  Așadar nu e deloc de mirare că unora le place circul și nu teatrul. Pentru că teatrul pare de neînțeles pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Kärcher și-a majorat afacerile în pandemie

Grupul german Kärcher şi-a majorat afacerile cu 30% anul trecut faţă de 2019. Nemții au ajuns la puţin peste 380 de milioane de lei, potrivit calculelor ZF. Compania produce aspiratoare într-o fabrică proprie din Curtea de Argeş. De asemenea, Kärcher va deschide o a doua fabrică în această vară tot […]
Kärcher Curtea de Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!