Când PNL se ceartă, PSD câștigă

„PSD are șanse să dea unul din cei doi viceprimari. Propunerea noastră este Dumitru Tudosoiu”, a declarat pentru ePitești primarul social-democrat Cristian Gentea. Iată, așadar, că ceea ce părea o glumă proastă după alegrile locale în urma cărora dreapta politică și-a adjudecat majoritatea în Consiliul Local Pitești, se conturează tot mai mult în a deveni realitate. Cum ar putea ajunge PSD să dețină un viceprimar în legislativul local al Piteștiului, deși se află în minoritate? Simplu, cu voturi de la PNL sau USR Plus, iar cine dă mai mult va avea celălalt viceprimar cu unanimitate de la PSD. Matematica e grea doar pentru ignoranți, spunea un mare matematician al Renașterii.

În PNL e luptă mare pentru nominalizarea celui care să încerce să devină viceprimar al orașului, o luptă în care consilierii locali liberali par să-l susțină pe Mihai Coteț, în timp ce organizația județeană cu Miuțescu în frunte îl susține pe Gelu Tofan, deși acesta nu a participat la nicio cursă internă pentru o astfel de demnitate. PNL este așadar măcinat de lupte interne, iar alegerea lui Tofan cu sprijinul PSD ar anula practic prezența liberalilor pentru tot restul mandatului în CL Pitești. De partea cealaltă, USR Plus știe clar ce vrea și n-ar fi deloc exclus să ajungă la un pact tacit cu PSD pentru a avea siguranța că își adjudecă unul din cei doi viceprimari. Un scenariu deloc imposibil care ar lăsa liberalilor timp suficient să-și sară în voie la beregata proprie că oricum în administrația locală nu ar mai avea nici un cuvânt de spus. Și într-un caz, și în celălalt, marele câștigător este PSD care va avea și primarul. și unul din viceprimari.

Singura variantă în care dreapta politică mai are o șansă de a avea un cuvânt de spus în administrarea Piteștiului este ca liberalii să se potolească o dată pentru totdeauna, să opteze de voie, de nevoie, pentru Tofan sau Coteț, sau, și mai bine, pentru oricine altcineva dintre consilierii lor, și să discute serios cu cei de la USR Plus astfel încât să-și asigure împreună ambele fotolii de viceprimari. S-ar crea astfel, poate pentru prima oară cu adevărat, un echilibru politic în gestionarea treburilor Piteștiului. Altfel, PSD va avea unul dintre aceste fotolii și va avea grijă ca viceprimarul său să aibă toate pârghiile importante din administrația locală, iar celălalt, indiferent că va fi de la PNL sau USR Plus, va avea doar rolul decorativ de a tăia panglici la inaugurări de creșe și grădinițe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vești bune pentru cei care vor să-și amâne ratele la credite

Veste de ultimă oră pentru românii cu credite. După o întârziere de o lună, timp în care măsura a fost blocată, Guvernul va aproba în şedinta de azi normele de aplicare care reglementează amânarea ratelor şi în 2021. Normele de aplicare vor trebui publicate şi în Monitorul Oficial şi abia […]
Rate la credite

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!