Ministrul Mediului: „Garanția pentru o sticlă de plastic va fi de 50 de bani”

Garanția pentru sticlele din plastic pe care Ministerul Mediului o va propune va fi de 50 de bani per recipient. Nu contează mărimea acestuia, dacă respectivul ambalaj este de până în 3 litri. Cine adună 10 sticle are 5 lei, a arătat ministrul Tanczos Barna, marți seara, la Digi24.

„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a arătat ministrul.

Totodată, vor putea fi predate și sticlele de plastic fără dop. Trebuie precizat și că se va plăti doar pentru sticle colectate după pornirea programului. Cu alte cuvinte, sticlele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate. După pornirea programului, fiecare sticlă o să aibă un marcaj care o identifică în sistem. Abia din momentul acela se pot preda, a mai precizat ministrul Mediului.

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a anunțat ministrul Tanczos Barna, marți seara, la Digi24.

One thought on “Ministrul Mediului: „Garanția pentru o sticlă de plastic va fi de 50 de bani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Viteza trenurilor pe relația București-Pitești va crește la 120 km/h

Viteza trenurilor de călători va creşte de la 50 km/h la 120 km/h pe linia Bucureşti – Piteşti. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu. El este responsabil de domeniul feroviar. CFR Infrastructură lucrează în regie proprie cu trenul de lucru între Bucureşti şi […]
Trenuri

Subscribe US Now

error: Content is protected !!