Argeș Biosud a cumpărat silozul de la Costești

Argeş Biosud, o cooperativă formată din peste 40 de fermieri ce cultivă 22.000 de hectare cu cereale, a cumpărat un siloz de 40.000 de tone. Investiția are ca scop eficientizarea activității. Silozul se află în orașul Costești și are acces la drumul național și la calea ferată Pitești – Criaova. Acesta a fost preluat de la Agricover, anunțul fiind făcut de Mircea Băluță, preşedintele Argeş Biosud.

Volatilitatea preţurilor cerealelor a deter­minat mai mulţi fermieri români să se focuseze pe asigurarea unor spaţii de depozitare a recoltelor. Aceștia nu mai sunt astfel nevoiţi să vândă întreaga catintate imediat după recoltare. Mai ales că atunci preţul este mai mic.

„Am achiziţionat un siloz de 40.000 de tone şi o să îl modernizăm pentru a mări capacitatea şi eficienţa. Suntem 43 de membri în cooperativă, care lucrează 22.000 de hectare de teren. Capacitatea silozului este suficientă pentru noi. După zece ani pe piaţă pot spune că ne-am consolidat”, a afirmat Mircea Băluţă. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii ZF Agropower. El este şi preşedinte al Uniunii de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal.

Speranțe de an bun pentru 2021

Anul 2020 a fost unul dificil pentru agricultură, prin prisma secetei pedologice. Cu toate acestea, volumul de marfă exportat a fost similar cu cel din anul anterior. Preţurile însă au variat foarte mult şi în continuare există impredictibilitate în piaţă. Fermierii sunt mai reticenţi să facă contracte futures, deşi văd anul 2021 cu ochi buni. Aceștia preferă deocamdată să depoziteze cerealele.

„În iarnă s-au refăcut precipitaţiile – nu acoperă rezerva de apă necesară din sol, dar suntem pe un scenariu optimist. Este datoria noastră să lucrăm terenul, să alegem cele mai bune tehnologii şi să mergem mai departe. Sper ca 2021 să fie un an de reechilibrare”, a mai spus Mircea Băluţă.

Cooperativa Argeş Biosud a avut în 2019 o cifră de afaceri de 58,4 milioane de lei şi un profit de 16.300 de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

3 thoughts on “Argeș Biosud a cumpărat silozul de la Costești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aproape 7000 de argeșeni pleacă anual din țară

Un sfert de milion de români preferă să părăsească România anual. Dintre aceștia, aproape 7000 sunt argeșeni. Circa un sfert dintre ei au cel puțin studii superioare. În cazul medicilor, exodul a creat mari dificultăți, mai ales de la declanșarea pandemiei. Conform Eurostat, față de 2008, numărul românilor care au […]
Emigranți argeșeni

Subscribe US Now

error: Content is protected !!