Liberalismul argeșean mai are o șansă, poate ultima

Poate ultima pentru că Adrian Miuțescu a ratat deja două șanse. Le-a ratat pentru că nici în primul mandat de președinte al PNL Argeș și nici în cel de acum nu a avut curajul, puterea și interesul să fie cu adevărat un adversar al PSD  în Argeș. Mai mult decât atât, Adrian Miuțescu a confundat organizația, mai ales în această a doua președinție a sa, cu un storcător de roșii. Unul în care membrii acestei organizații erau storși și răsuciți până la a obține domnia sa bulionul politic dorit. Iar ca să nu i se taie, de fiecare dată a lăsat să mai scape în compoziție și câte un ingredient, două de la social-democrați.

Ca să mă refer doar la prezent, non combatul dintre PNL și PSD în Argeș e vizibil și pentru un orb. Domnii Miuțescu (PNL) și Mînzînă (PSD) nici bună ziua nu-și dau ca nu cumva să se deranjeze unul pe celălalt, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Asta la județ, pentru că la Pitești domnii Tofan (PNL) și Gentea (PSD) sunt într-o comuniune politică și consensuală de zile mari.

În fine, în ciuda lipsei de viziune a actualului lider, liberalismul argeșean pare totuși să mai aibă o șansă, probabil ultima.

Alternativa la Miuțescu & Co.

Mihai Coteț și-a anunțat azi candidatura pentru șefia PNL Pitești, un demers firesc și așteptat de majoritatea liberalilor din capitala Argeșului. Mihai Coteț este încă nou în politica locală la vârf, iar asta îi conferă un mare avantaj. Nou și în sensul în care actuala conducere a PNL Argeș l-a împiedicat sistematic și cinic în ultimii ani să-și spună cuvântul și să demonstreze ce poate. Și cu siguranță, Mihai Coteț poate mult mai mult decât actualul lider de la Pitești, Gelu Tofan, al cărui singur crez politic pare să fie pacea cu PSD.

Radu Perianu și Narcis Sofianu sunt oameni vechi în PNL Argeș, dar de care s-a avut întotdeauna grijă să nu-și poată duce proiectele până la capăt. Au experiența de a fi lucrat sub mai toți liderii județeni din ultimii cel puțin 20 de ani. Și au și obligația să fi învățat de la aceștia cum nu trebuie făcute lucrurile. E șansa lor acum, poate cea mai mare, de a arăta că în PNL Argeș se poate și altfel.

În ceea ce o privește pe Alina Gorghiu, cea care, după toate probabilitățile, dorește preluarea organizației județene, și ea trebuie să demonstreze că în politică nu e deloc suficient să fii doar fată frumoasă. Are experiența funcției supreme în partid, depinde doar de ea cum și cât va folosi această experiență pentru construirea unei organizații puternice în Argeș.

PNL Argeș are nevoie de lideri curajoși

În concluzie, acesta este nucleul echipei care ar putea câștiga alegerile interne din județ. Iar dacă le va câștiga, are obligația de a nu irosi această ultimă șansă a liberalismului în Argeș. Pentru că dacă o va irosi, nimeni niciodată nu va mai dezlipi PSD-ul de județul Brătienilor.

Rețeta e simplă și se numește curaj. Curajul de a spune și a arăta lucrurile așa cum sunt acum, curajul de a spune și a arăta de ce au ajuns lucrurile acolo unde sunt acum în PNL Argeș și curajul de a refuza cârdășiile cu PSD. Cei care vor să conducă PNL în Argeș trebuie să aibă curaj și, mai mult, să-și aducă alături oameni curajoși. Altfel e luptă în zadar.

Iar dacă nu au suficient curaj, poate nu ar fi rău să meargă o vreme, zi de zi, la Florica, în locul numit generic La Vulturi. Își pot lua curajul din piatra acelui monument care-i reprezintă pe frații Ionel, Dinu și Vintilă Brătianu.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANRE impune despăgubiri pentru cei afectați de întreruperile de electricitate

Distribuitorii de energie electrică sunt obligaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să dea compensaţii financiare clienţilor afectaţi de întreruperile neplanificate. Potrivit ANRE, operatorii de distribuţie vor trebuie să dea compensaţii cuprinse între 5 lei şi 300 de lei tuturor utilizatorilor afectaţi, în funcţie de numărul de […]
ANRE

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!