Puncte Gastronomice Locale în zona Rucăr – Dâmbovicioara

Promotorii Programului Afaceri Verzi din cadrul Fundației Conservation Carpathia susțin înființarea de Puncte Gastronomice Locale. Aceștia au demarat începând cu luna februarie un parteneriat cu Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara. Scopul acestuia este informarea celor interesați din comunitate despre înființarea și autorizarea Punctelor Gastronomice Locale.

Astfel, cei de la Afaceri Verzi au organizat recent o întâlnire de lucru despre procedura de autorizare a acestor puncte. Evenimentul a avut loc cu participarea reprezentanților DSVSA Argeș și a persoanelor interesate din comunitate.

Punctele Gastronomice Locale sunt bucătăriile particulare, unde se prepară alimente după rețete culinare tradiționale zonei. Acestea sunt servite direct către consumatorul final, turistul.

Autorizarea mai multor puncte gastronomice locale va fi o noutate pentru zona Rucăr – Dâmbovicioara. Aici turiștii vor avea acces la mâncare gătită tradițional din materie primă sănătoasă în gospodărie.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat cadrul legal, pașii de urmat în procesul de autorizare.

Programul Afaceri Verzi al FCC  identifică oportunități de afaceri verzi în nortdul județului Argeș și nu numai. Sunt vizate sectoare precum ecoturism, silvicultură, reconstrucție durabilă și produse ecologice.

Se urmărește crearea de afaceri verzi pentru a sprijini conservarea biodiversității. Acestea generează în același timp profit pe termen lung pentru localnici. De asemenea, contribuie financiar la administrarea ariilor protejate și la acordarea de compensații pentru proprietarii de păduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Facebook va eticheta postările despre vaccin

Facebook a anunţat luni că a început să adauge etichete la postările în care se discută despre siguranţa vaccinării. Mai mult, în curând, va eticheta chiar toate postările despre vaccinuri, relatează Reuters. Această decizie a fost luată în contextul în care platforma a fost criticată de legislatori şi de oameni […]
Etichete Facebook

Subscribe US Now

error: Content is protected !!