
Promotorii Programului Afaceri Verzi din cadrul Fundației Conservation Carpathia susțin înființarea de Puncte Gastronomice Locale. Aceștia au demarat începând cu luna februarie un parteneriat cu Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara. Scopul acestuia este informarea celor interesați din comunitate despre înființarea și autorizarea Punctelor Gastronomice Locale.
Astfel, cei de la Afaceri Verzi au organizat recent o întâlnire de lucru despre procedura de autorizare a acestor puncte. Evenimentul a avut loc cu participarea reprezentanților DSVSA Argeș și a persoanelor interesate din comunitate.
Punctele Gastronomice Locale sunt bucătăriile particulare, unde se prepară alimente după rețete culinare tradiționale zonei. Acestea sunt servite direct către consumatorul final, turistul.
Autorizarea mai multor puncte gastronomice locale va fi o noutate pentru zona Rucăr – Dâmbovicioara. Aici turiștii vor avea acces la mâncare gătită tradițional din materie primă sănătoasă în gospodărie.
În cadrul întâlnirii a fost prezentat cadrul legal, pașii de urmat în procesul de autorizare.
Programul Afaceri Verzi al FCC identifică oportunități de afaceri verzi în nortdul județului Argeș și nu numai. Sunt vizate sectoare precum ecoturism, silvicultură, reconstrucție durabilă și produse ecologice.
Se urmărește crearea de afaceri verzi pentru a sprijini conservarea biodiversității. Acestea generează în același timp profit pe termen lung pentru localnici. De asemenea, contribuie financiar la administrarea ariilor protejate și la acordarea de compensații pentru proprietarii de păduri.