Atitudinea față de oameni, arma cu care Mihai Coteț l-a învins deja pe Cristian Gentea 

ConcretMedia.ro

E clar pentru toată lumea că bătălia pentru Primăria Pitești se va da între Mihai Coteț, candidatul PNL, și Cristian Gentea, primarul în funcție. Orice altă variantă, oricât încearcă unii sau alții să o crediteze, e basm electoral și nimic mai mult. Și putem spune că sub un anumit aspect, cel mai important din punctul meu de vedere, Mihai Coteț l-a învins deja pe primarul în funcție. E vorba de atitudinea față de oameni, și nu doar față de noi, cetățenii oarecare ai orașului, ci și față de oamenii din propria echipă a fiecărui candidat, oamenii pe care acesta și-i dorește alături în Consiliul Local. Să le luăm pe rând și să exemplificăm. 

Liberalul Mihai Coteț este de o bucată de vreme cel mai prezent politician în viața publică a Piteștiului și nu mă refer la prezența pe rețelele sociale, unde are o campanie foarte inteligentă, ci, mai ales, în stradă, acolo unde sunt oamenii orașului. De postat pe internet e în stare oricine, de bătut urbea de la un capăt la altul și de ascultat mii de oameni, om cu om, e chestie de anduranță umană și politică, voință și implicare. De cealaltă parte, primarul în funcție și-a demarat activitățile electorale cu adunări la care au participat oameni atent selecționați din activul și pasivul de partid, adunări bine regizate și organizate în școli ale căror curți se transformau cu aceste ocazii în parcări pentru ei și ai lor. E drept că și domnia sa s-a mai pogorât printre muritori, dar prea târziu și prea puțin ca să mai recupereze handicapul pe care îl are din punctul ăsta de vedere față de Mihai Coteț.  

În ce privește promovarea echipei proprii, diferența este tot de la cer la pământ, tot în favoarea lui Mihai Coteț, iar asta se vede cel mai bine în online. Astfel, Mihai Coteț, candidatul PNL pentru Primăria Pitești, a ales să-și prezinte el partenerii de drum și de luptă politică. Vorbește el despre ei, despre fiecare în parte. Le evidențiază calitățile, argumentează de ce i-a ales și explică de ce sunt ei oamenii de care avem nevoie în fruntea Piteștiului. Scrie el despre ei, iar textele emană respect și recunoștință față de fiecare dintre cei care-i sunt alături, fie că e vorba de Cătălina Dumitrașcu, Sorin Apostoliceanu, Cătălin Ducu sau oricare dintre candidații aflați pe lista PNL pentru Consiliul Local. În online-ul primarului în funcție, în schimb, candidații la funcția de consilier sunt puși să-l laude și să-l preamărească ei pe acesta, așa cum îi stă bine unui șef atotputernic de partid. Ei sunt cei care trebuie să spună ce înalt, ce frumos și ce măreț e șeful lor, de parcă echipa îi e datoare lui și nu invers. Cine știe, poate chiar așa e în acel partid, nu echipa contează, ci șeful. Și mai e ceva care contrastează izbitor sub acest aspect în ceea ce-i privește pe cei doi candidați. În postările despre echipa sa, liberalul Mihai Coteț își ilustrează textele cu fotografii în care apar doar cei despre care vorbește, în timp ce primarul în funcție nu lipsește din nicio poză atașată laudelor care i se aduc de către cei propuși de el pentru Consiliul Local. Asta ne arată că în timp ce pentru Mihai Coteț oamenii sunt scopul, pentru primarul în funcție pare că oamenii sunt doar mijloacele. În fine, nu știu cine sunt cei care-i consiliază pe cei doi pe linie de comunicare și vizibilitate, dar ca unul care se ocupă și de așa ceva de vreo 32 de ani, spun cu toată convingerea că echipa lui Mihai Coteț e mult mai pricepută decât cea a primarului în funcție. Sau poate sunt la fel de buni și unii și alții, iar diferența o face candidatul, Mihai Coteț ținând cont de sfaturile acestora, în timp ce contracandidatul său pare să impună el trendul după chipul și asemănarea sa. 

În concluzie, orice ar promite un candidat sau altul atunci când vine în fața cetățenilor pentru a le cere votul, aceasta reprezintă nici cât negru sub unghie raportat la atitudinea sa față de oameni. Pentru că omul te ascultă și te crede numai dacă atitudinea ta față de el îl atrage, îl face să se simtă egalul tău. Și din punctul ăsta de vedere, Mihai Coteț l-a învins fără drept de apel pe primarul în funcție. Tocmai de aceea merită din plin încrederea noastră pentru că așa dăm orașului și ne dăm și nouă șansa de vedea la treabă și alți oameni, croiți după alt tipar, oameni altfel decât cei care s-au înțelenit în fruntea Piteștiului și a județului de 34 de ani. Ne trebuie cu siguranță, nouă și orașului nostru, un viitor cu totul diferit de trecut și prezent, un viitor pentru noi, oamenii orașului.  

Sursa foto: Pagina Facebook Mihai Coteț 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recea, Argeș - o comună care s-a scuturat de praful anonimatului

Deși a avut mereu în istorie oameni cuminți și gospodari, comuna Recea din sudul județului Argeș a părut timp de zeci de ani o localitate condamnată la anonimat. Aceasta chiar dacă de aici au plecat de-a lungul timpului oameni care au făcut cinste nu doar satului în care s-au născut, […]

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!