Bicicletă furată din Germania găsită prin GPS la Berevoești

„Ce puteţi să îmi spuneţi despre Berevoeşti? Bicicleta mea electrică este acolo!” Este postarea făcută pe un site de socializare de Alex, un cetăţean german, potrivit Știrilor ProTv. Neamțul a rămas fără vehiculul cu două roţi în valoare de 2.300 de euro, în Frankfurt, dar, l-a găsit prin localizare GPS, la noi în ţară. mai exact în localitatea argeșeană Berevoești. Omul a urmărit întreg traseul de aproape 2000 de kilometri, iar acum îl ajută un prieten român, care a depus plângere la poliţie.

„Când am terminat munca, la 7 seara, am coborât. Văzusem pe geam că bicicleta nu mai era. M-am întrebat: Unde îmi e bicicleta?! Mi-am folosit apoi aplicația, ca să văd locația bicicletei – transmitea semnale, iar bicicleta era la 300 de metri de mine”, povestește Alex, posesorul bicicletei.

GPS-ul bicicletei transmitea din Berevoești

Bicicleta are un senzor GPS, care îi arată proprietarului pe telefon poziţia exactă de fiecare dată când este în mişcare. Aşa a reuşit să o localizeze într-o curte din apropiere. A anunţat poliţia din Germania care însă nu au reuşit să intre pe proprietatea respectivă. Aşa că drumul bicicletei furate a continuat. A părăsit Germania, a ajuns în Austria şi Ungaria. „Și o văd că ajunge în Nădlac, la graniţă, şi de aici în Berevoeşti, Argeş”, a mai spus Alex. GPS-ul îi transmitea în continuare semnale cum că se află într-o curte din această comună. Alex povesteşte că bicicleta a dispărut chiar dacă avea un sistem antifurt performant.

Acesta nu este un caz singular. În România, ajung sute de biciclete furate din străinătate dar asta se întâmplă şi cu bicicletele de la noi. În 2019 au fost inregistare la poliţie aproape o mie de furturi. Cele mai multe în Bucureşti şi Cluj. Din păcate, 90% dintre vehicule nu mai sunt recuperate.

Radu Mititean, preşedintele federaţiei bicicliştilor din România: „Datele ofociale reflectă mult mai puţine doarece mulţi păgubaşi nu consideră că nu merită efortul să mergi să reclami la poliţie, deoarece foarte rar se regăsesc bicicletele furate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Richita – cel mai mare Centru de Activități și Explorarea Naturii din România s-a deschis la Sătic

„Zilele trecute, am inaugurat oficial cel mai important centru de învățare și explorare a naturii din Munții Făgăraș, Richita,  aflat în Sătic, comuna Rucăr, județul Argeș. Evenimentul a avut loc în prezența a zeci de reprezentanți ai autorităților locale și naționale, și în prezența cadrelor didactice și a elevilor din […]
Richita

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!