Vremuri bune, Dacia nu mai oprește producția

Producţia uzinei Dacia de la Mioveni va funcţiona normal în perioada următoare. Astfel, nu mai sunt aşteptate perioade fără producţie din cauza lipsei de microcircuite. În primele cinci luni ale anului Dacia și-a întrerupt de mai multe ori activitatea din cauza acestei crize.

„În pofida unui context global dificil, activitatea pe platforma industrială Mioveni se desfăşoară normal“, au spus reprezentanţii Dacia. Lipsa microcipurilor a lovit industria auto după o serie de înăspriri ale normelor de poluare. S-a impus astfel o limitare a emisiilor de dioxid de carbon. Media acestora trebuie să fie de maxim de 95 g CO2/km per grup auto. Toate acestea pe lângă pandemie şi reducerea producţiei din 2020 care a determinat pierderi de miliarde de euro. Pierderile au venit când constructorii deja investeau masiv în electrificare.

Producția Dacia a scăzut cu 26% la Mioveni în 2020, la sub 260.000 de unități, nivel ce nu a mai fost atins de foarte mulți ani. Mai mult, a încetat producerea unor modele, iar vânzările de Duster au scăzut din cauza pandemiei.

Mai exact, Dacia a produs anul trecut 259.099 mașini, după ce în 2019 de pe linia de montaj au ieșit a produs aproape 350.000 de mașini. În luna decembrie 2020, au fost produse în România un număr de 33.408 autoturisme, dintre acestea 18.804 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni.

Pe modele, productia Dacia se prezintă astfel: Duster – 183.286 unități, Sandero – 36.416 unități, Logan – 30.834 unități, Logan MCV – 8.663 unități.

3 thoughts on “Vremuri bune, Dacia nu mai oprește producția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Micul Ceaușescu

Motto: Orice asemănare cu fostul dictator și cultul personalității acestuia posibil să nu fie deloc întâmplătoare, ci voit întreținută de personajul în cauză. Țară a Descălecatului de la Sud de Carpați, Argeșul a fost de-a lungul veacurilor și vremurilor nu doar vatra unor valori naționale rarisime, ci și sălașul unor […]
Florin Silviu Negru

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!