Hub regional Arctic pentru 23 de țări la Căteasca

Cel mai mare producător de electrocasnice din România, Arctic, a deschis în apropierea autostrăzii Piteşti-Bucureşti un hub regional de piese de schimb. Acesta va aproviziona 23 de ţări, ca parte a strategiei de dezvoltare a grupului Arçelik în România şi în regiune. Arctic deţine două fabrici la Găeşti şi Ulmi, în Dâmbovița, unde produce frigidere şi maşini de spălat.

Situat în Căteasca, judeţul Argeş, noul depozit ocupă o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi. Hub-ul include birouri şi zone funcţionale pentru noii angajaţi şi are o capacitate de stocare de 11.500 metri cubi.

„România are un rol strategic, la intersecţia a trei mari pieţe, ceea ce o face ideală atât ca hub de producţie, cât şi ca un centru important de coordonare a activităţilor logistice. În acelaşi timp, deschiderea acestui depozit se aliniază strategiei noastre de sustenabilitate, axată pe produse fiabile, cu grad de reparabilitate ridicat şi pe reducerea amprentei de carbon”, a spus Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Hub-ul va deservi în prima fază 15 ţări din Uniunea Europeană şi opt din afara blocului comunitar. Ulterior, reţeaua se va extinde, urmând să includă şi alte state europene. Potrivit oficialilor companiei, centrul va asigura piese de schimb pentru toate produsele vândute de Arctic şi Arçelik, în principal pentru categoriile frigidere, maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate de aer condiţionat. Piesele provin de la cele două fabrici Arctic din România, Găeşti şi Ulmi, de la cinci fabrici Arçelik din Turcia şi din China.

Peste 3600 de angajați lucrează pentru Arctic

„Hub-ul va îmbunătăţi semnificativ viteza şi calitatea serviciilor companiei în regiune, termenele de livrare fiind reduse în medie cu 14 zile. Depozitul reprezintă un avantaj pentru piaţa domestică, care va avea astfel un acces facil la stocuri importante de piese de schimb, ceea ce va influenţa pozitiv activitatea reţelei de service-uri Arctic”, anunță reprezentanţii Arctic .

Producătorul de electrocasnice are pe plan local peste 3.600 de salariaţi, fiind unul dintre marii angajatori. Cu o istorie de peste o jumătate de secol, Arctic face parte din grupul turc Arçelik din 2002, perioadă în care atât cifra de afaceri, cât şi capacitatea de producţie au crescut semnificativ.

Arctic a obţinut în 2020 (ultimul an pentru care există date publice disponibile) afaceri de peste 2,7 mld. lei, în urcare de la 2,5 mld. lei în anul anterior, ceea ce înseamnă un plus de 8%. În primul an de pandemie, 2020, fabrica de la Ulmi a avut primul său an complet de funcţionare.

Cifrele raportate la Ministerul de Finanţe se referă atât la businessul de producţie, cât şi de import şi distribuţie (produse electrocasnice aduse în România din alte fabrici ale grupului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Și, totuși, cineva (și-)o fură

„Toată lumea fură apă! Îmi e și jenă să vă spun!”, anunța primarul Cristian Gentea pe 24 martie. Remarca venea în contextul în care edilul Piteștiului plângea de mila SC Apă Canal 2000 SA, operatorul public de profil al orașului. Bine, nu era niciun secret ce spunea Gentea, și asta […]
Apă Canal 2000 SA

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!