Fantoma din centrul Piteștiului

Unul din edificiile emblematice ale Piteștiului în ultimii cincizeci de ani, oază de lumină chiar și atunci când în comunism se oprea alimentarea cu energie electrică în tot orașul, clădirea Hotelului Muntenia este acum o fantomă a ceea ce a fost și ceea ce ar fi putut să fie. Fără nicio utilitate cu excepția câtorva spații, Hotelul Muntenia, care un corp de 13 etaje, parter înalt și terasă superioară, a intrat într-o vizibilă stare de degradare, deși cel care l-a preluat în februarie 2019 a plătit pentru acesta nu mai puțin decât 5 milioane de euro. E drept că în ultimul an pandemia a blocat numeroase afaceri și investiții, dar în primul an de la preluare noul proprietar anunța fie reabilitare totală a clădirii, fie integrarea acesteia într-un lanț hotelier internațional. Până în momentul de față însă la Muntenia nu s-a întâmplat nimic notabil, fostul hotel având ușile ferecate. Și aceasta în ciuda faptului că afaceristul care l-a preluat este unul prosper care deține de ani buni o rețea națională de case de pariuri sportive și jocuri de noroc și care a cumpărat hotelul, cum se spune, cu banii jos, plusând fără ezitare la licitația pentru valorificarea acestuia.

Activele Complexului Hotelier „Muntenia” adjudecate la licitație de patronul firmei Atu Casino din Pitești în februarie 2019 sunt: Hotel „Muntenia”, Restaurant „Muntenia”, Restaurant „Internațional”, Laborator cofetărie, Spații administrative, Spălătorie, Agenția de turism, Bar de zi.

Complexul Hotelier „Muntenia” are o suprafață utilă de 12.442,64 mp și un număr de 227 camere și apartamente de 3 stele, aferente unei capacități de cazare de 395 persoane, două cofetării, trei restaurante, un bar și două săli de conferințe. Până să intre în insolvență, acționar majoritar al hotelului era omul de afaceri Nicolae Ivănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fiscul a făcut schimbări în Declarația unică pentru persoanele fizice

Declarația unică – 2021 s-a modificat. ANAF a schimbat formularul unic, iar noul model a apărut marţi în Monitorul Oficial. Va fi folosit atât pentru definitivarea veniturilor din 2020 și a taxelor aferente, cât și pentru a estima veniturile din 2021. Dar și taxele aferente. Au fost introduse două secțiuni […]
Declarația Unică

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!