Angajații cofetăriilor Tip Top erau filmați în vestiar

Rețeaua de cofetării Tip Top, prezentă și în Pitești,  a fost sancționată pentru că își filma angajații în vestiar. Dezvăluirea a fost făcută de profit.ro. Publicația citează Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

În urma unei investigații, compania a fost amendată cu 24.362,50 lei (echivalentul a 5.000 euro). Tip Top a fost acuzată că a prelucrat imaginea angajaților săi, în mod excesiv. Prelucrarea se realiza prin intermediul camerelor video. Acestea ar fi fost instalate în spații cu destinația de vestiare și în zona destinată servirii mesei. Motivul invocat a fost cel al protejării bunurilor și a produselor societățiii, precum și al descurajării furtului.

„În acest context, ANSPDCP a apreciat că prelucrările datelor personale nu au fost adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate. Autoritatea a apreciat că scopul declarat de operator se putea realiza prin mijloace mai puțin intruzive pentru viața privată a angajaților”, susține instituția.

În investigația efectuată s-a stabilit faptul că nu a putut fi considerat liber exprimat consimțământul persoanei vizate. „Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări a unei persoane fizice care a semnalat faptul că societatea Tip Top Food Industry SRL prelucrează date cu caracter personal (respectiv imaginea), prin intermediul camerelor video instalate în birourile angajaților, în vestiare și în sala de mese”, mai susține instituția.

Tip Top Food Industry a raportat afaceri de 101 milioane de lei în 2019 și este controlată de Basim Bakhaya – 70% și Tawfik Bakhaya – 30%, potrivit datelor termene.ro. Compania deține spații în București, Ploiești și Pitești și are peste 500 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mihai Coman, ICDP: „Situaţia în pomicultură arată bine”

România are o suprafaţă de 135.000 de hectare de livezi pe rod în prezent. Suprafața totală are mai puţin cu 9.000 de hectare decât acum un deceniu. Pierderea s-ar putea recupera în următorii doi ani prin accesarea fondurilor europene puse la dispoziţie pentru pomicultură. În următorii zece ani suprafaţa plantată […]
Pomicultură

Subscribe US Now

error: Content is protected !!