Captivă 20 de ani în câțiva metri pătrați, o ursoaică se învârte în cerc și în libertate

Eliberată din cușca în care a stat în captivitate 20 de ani, o ursoaică din sanctuarul de la Zărnești se învârte și astăzi în cerc, ca și când ar fi încă în spatele gratiilor care au ținut-o captivă la Piatra Neamț.

„Când mergeți la o grădină zoologică care are spații minuscule pentru animale, să vă aduceți aminte de mișcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cușcă imaginară, aceeași care a ținut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată!”, scriu salvatorii ei, membrii Asociația Milioane de Prieteni, care o adăpostesc în Sanctuarul Ușilor de la Zărnești.

„Timp de 20 de ani, Ina a avut parte de jumătate de piscină, jumătate de adăpost și jumătate din spațiul de plimbare. Practic, a trăit doar pe jumătate la Grădina zoo din Piatra Neamț – la propriu și la figurat. A împărțit cu sora ei, Anca, un singur țarc. Acesta era prevăzut cu un singur bazin de apă, un singur bârlog și un singur teren „de plimbare”, iar ursoaicele erau… două. Unica soluție găsită de administrator a fost preluată din șah – o rocadă săptămânală între cele două surori. După ani buni de sesizări, Asociația „Milioane de Prieteni“ a înduplecat autoritățile să facă dreptate.

Cu sprijinul Gărzii Naționale de Mediu, administrația locală a fost de acord să renunțe la Ina iar în octombrie 2014, AMP a reușit să o aducă în rezervație. Acum are copaci, piscină și un bârlog numai pentru ea”, aceasta este povestea Inei, spusă pe pagina Asociației Milioane de Prieteni.

One thought on “Captivă 20 de ani în câțiva metri pătrați, o ursoaică se învârte în cerc și în libertate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pârtia Mățău, singura din Argeș, închisă din cauza hoților

Pârtia de schi de la Măţău-Chilii din comuna Mioarele, singura pârtie din Argeș, județul cu cei mai înalți munți din țară dar, practic, fără nici un domeniu pentru practicarea sporturilor de iarnă, va rămâne închisă pentru cel puţin încă o săptămână după ce au fost furate mai multe componente de […]
Pârtia Mățău

Subscribe US Now

error: Content is protected !!