Pârtia Mățău, singura din Argeș, închisă din cauza hoților

Pârtia de schi de la Măţău-Chilii din comuna Mioarele, singura pârtie din Argeș, județul cu cei mai înalți munți din țară dar, practic, fără nici un domeniu pentru practicarea sporturilor de iarnă, va rămâne închisă pentru cel puţin încă o săptămână după ce au fost furate mai multe componente de pe ratrac, utilajul folosit pentru nivelarea zăpezii. Anunţul a fost făcut week-endul trecut chiar de către administratorii acesteia  printr-o postare pe Facebook: „Din ratracul cu care se nivela pârtia de schi au fost furate mai multe părţi esenţiale care îl făceau funcţional. Pârtia este extrem de periculoasă fără bătătorirea zăpezii de către ratrac, iar siguranţa dumneavoastră este pe primul loc. Nu ne putem asuma astfel de riscuri. Revenim când vom avea veşti.” au scris aceștia pe pagina rețeaua de socializare.

Singura pârtie de schi din Argeș, cea de la Măţău, a fost amenajată în urmă cu 14 ani la iniţiativa și prin efortul a doi oameni de afaceri din zona Muscelului, Gabriel Marcu şi Dorin Mirea. Pârtia are o lungime de 700 de metri şi o diferenţă de nivel de 80 de metri și se află la circa 10 kilometri de Câmpulung Muscel. Punctul de lansare al pârtiei se află la o altitudine de 950 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sticla lichidă – o nouă stare a materiei

Sticla lichidă elucidează o veche problemă științifică a tranziției sticlei. O echipă interdisciplinară de la Universitatea Konstanz a descoperit această nouă stare a materiei, cu elemente structurale necunoscute anterior, potrivit HotNews. Contrar așteptărilor, adevărata natură a sticlei rămâne ceva misterios, asupra căreia continuă cercetările privind proprietățile ei chimice și fizice. […]
Sticla lichidă stare a materiei

Subscribe US Now

error: Content is protected !!