Oameni noi în administrația argeșeană – de vorbă cu primarul interimar al comunei Rociu, Claudiu Stan

Are 34 de ani, este tatăl unei fetițe de 10 ani și a absolvit un master în Administrație și Servicii Publice, iar dacă până în urmă cu nici șase luni era doar unul din funcționarii localității argeșene Rociu, astăzi este primarul interimar al acesteia. Vorbim despre Claudiu Stan, viceprimarul comunei Rociu devenit de o săptămână primar interimar odată cu plecarea din funcție a primarului ales Aurel Bălășoiu devenit deputat în Parlamentul României.

Cine e Claudiu Stan și, mai ales, care e legătura sa cu Primăria Rociu?

  • Claudiu Stan e un cetățean al comunei Rociu care din 2006 a fost funcționar în cadrul Primăriei Rociu, care în anul 2020 a devenit consilier local în urma alegerilor din 27 septembrie și care a fost de asemenea ales ca viceprimar de către Consiliul Local.

Și de la viceprimar la primar interimar a mai fost doar un pas.

  • Da, odată cu plecare domnului primar Aurel Bălășoiu în Parlament am devenit, conform legii, primarul interimar al comunei până la organizarea unor alegeri pentru această funcție.

V-a lăsat primarul Bălășioiu vreun set de reguli de urmat pe perioada interimatului, vreo temă de efectuat?

  • Domnul primar Bălășoiu este cel care a ridicat foarte mult comuna în mandatele sale și cred că toți care am lucrat cu domnia sa și i-am urmărit activitatea am văzut cum trebuie făcute lucrurile pentru ca totul să meargă foarte bine în localitatea noastră. Domnul Bălășoiu a lăsat în derulare foarte multe proiecte care trebuie continuate și duse la bun sfârșit. Sunt convins că dacă în perioada acestui interimat voi avea grijă ca lucrurile să meargă în direcția și în ritmul lăsate de dumnealui va fi totul bine.

Care ar fi cele mai importante proiecte aflate acum în derulare?

  • Suntem într-o fază foarte avansată, finală aș putea spune, cu rețeaua de canalizare în satele Șerbănești și Gliganu de Sus, iar racordarea gospodăriilor se va face gratuit. Avem de asemenea în execuție grădinița cu trei grupe din Șerbănești, cu toate dotările necesare și de ultimă oră, care din anul școlar următor își va putea primi copiii. Avem în asociere cu comuna vecină Negrași proiectul de alimentare a comunei cu gaze naturale. Un alt proiect important pe care l-am depus recent la CNI se referă la modernizarea și asfaltarea a opt străzi, câte două în fiecare sat, în lungime totală de aproximativ 5 kilometri. La toate acestea se adaugă terenul și sala de sport din Șerbănești, canalizarea din satele Rociu și Gliganu de Jos și multe altele.

Cu gestionarea pandemiei și programul de vaccinare cum vă descurcați?

  • Din fericire, nu am avut probleme grave în comuna noastră în anul scurs de la declanșarea pandemiei, lucrurile au fost ținute sub control atât prin implicarea autorităților locale care au venit în sprijinul oamenilor, cât și prin bunăvoința acestora care au înțeles situația. În ceea ce privește vaccinarea, am deschis un cont pe platforma de vaccinare tocmai pentru a-i ajuta pe locuitorii comunei noastre care din diverse motive nu se pot înscrie singuri. Astfel, persoanele  care doresc să se vaccineze se pot prezenta cu actul de identitate la Primărie, datele lor sunt introduse în platformă, iar programarea se face  în mod automat la unul din centrele de vaccinare avizate de DSP Argeș.

Cu fostul primar Aurel Bălășoiu țineți legătura, îi cereți sfatul în chestiunile care țin de administrația comunei?

  • Chiar dacă a plecat la București, domnul Bălășoiu e în continuare conectat și foarte atent la toate problemele localității și de fiecare dată când avem nevoie de sfatul domniei sale îl primim fără probleme. Eu sunt convins că din postura de parlamentar va contribui și mai mult la dezvoltarea localității noastre și la bunăstarea rocenilor. Oricum, domnia sa vine des acasă și e alături de noi oricând avem nevoie.

Nu peste foarte mult timp la Rociu vor fi organizate alegeri pentru funcția de primar, candidați?

  • E prea devreme să vorbim despre asta, nu există încă nici hotărârea de guvern în acest sens, nu se știe când va fi data acestor alegeri, partidele nici măcar nu și-au stabilit posibilii candidați. Dacă locuitorii din Rociu și partidul din care fac parte (n.r. PSD) vor considera că trebuie să candidez, voi candida, dacă nu, nu. Dar e prea devreme să vorbim despre asta. Oricum sunt viceprimarul comunei și sunt convins că și din această postură pot face multe lucruri bune pentru localitate și pentru concetățenii mei.

2 thoughts on “Oameni noi în administrația argeșeană – de vorbă cu primarul interimar al comunei Rociu, Claudiu Stan

  1. Un tanar de calitate, cu principii corecte in ceea ce priveste administratia publica locala ! Felicitari si “drum lin” printre mai greii PSD…😉

  2. Va doare în cot de locuitorii din satul Rociu, se vede din proiectele de doi lei aflate în derulare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Emanuel Soare: „Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului odată cu începerea școlii în format fizic”

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a propus o serie de măsuri pentru ca de azi școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane, se arată într-un comunicat oficial. Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului, propuse de Inspectoratul Județean de Poliție și […]
Trafic Pitești

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!