Închiderea Văii Oltului va afecta 2200 de transporturi Dacia săptămânal 

ConcretMedia.ro

Miercuri, ministrul trans­porturilor Sorin Grindeanu a anunţat că Valea Oltului se va închide timp de o lună, în perioada 8 iulie – 9 august, motivul fiind derularea lucrărilor la autostrada Sibiu – Piteşti. Circulaţia va fi oprită doar pe parcursul zilei, nu şi noaptea, motivul reprezintându-l lucrările de pe un lot al autostrăzii care presupun defrişarea pădurii, ceea ce pune în pericol circulaţia pe DN 7 Valea Oltului.  

„Am fi dorit să fim consultaţi referitor la această decizie. O întrerupere de o lună a transporturilor pe timpul zilei înseamnă costuri logistice suplimentare. Ar fi fost bună o altă perioadă pentru aceste lucrări, iar până atunci să se facă altele. Doar Dacia are 2.200 de transporturi de camioane pe săptămână pe Valea Oltului. Şi Ford este afectat, pentru că primeşte componente din centrul ţării. De exemplu, în luna august, Dacia se află în remont, adică o perioadă în care producţia se opreşte, nu se mai face aprovizionarea cu componente, se fac revizii şi doar se livrează maşini, ceea ce se poate face noaptea. Atunci ar fi fost un moment mai bun pentru închiderea drumului. Aprovizionarea cu componente nu poate fi însă făcută doar noaptea, pentru că s-ar aglomera depozitele”, spune Adrian Sandu, secretar general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), citat de zf.ro. 

El mai spune că rute alternative ar putea fi culoarul Rucăr – Bran, Petroşani – Deva sau DN1, dar oricum îngreunează mult activitatea producătorilor de maşini. Transfăgărăşanul nu poate fi o soluţie, deoarece, a adăugat Adrian Sandu, nu poate susţine gabaritul platformelor care transportă maşini. 

Sursa foto: profit.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Piața imobiliară din Argeș - prăbușire de 11,5%  

În primele șase luni ale acestui an în România au fost vândute peste 77.200 de case şi apartamente, piața imobiliară cunoscând o creştere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta în timp ce în Bucureşti şi Ilfov avansul a fost de 25%, iar în Argeș s-a înregistrat o […]
Piața imobiliară

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!