Argeșul restituie Guvernului 4,1 milioane lei, bani necheltuiți pentru burse și programul lapte și corn

Ordonanța de Urgență, dată de Guvernul Ciolacu în toamnă, prin care Consiliile județene sunt obligate să restituie banii necheltuiți care fuseseră prevăzuți la început de an, strânge de la un singur județ, Argeș, 4,1 milioane de lei, potrivit Proiectului de hotărâre discutat și aprobat în ședința Consiliului Județean, pe 20 noiembrie. Majoritatea banilor, anunță Edupedu.ro, provin din bugetele de la instituțiile de învățământ: bani pentru burse sau pentru programul lapte și corn. 

Astfel, din județul nostru Guvernul strânge la bugetul Fondului de rezervă, 4,1 milioane de lei, bani necheltuiți, după cum urmează: 3,883 milioane lei au rămas necheltuiți din programul laptele și cornul și 234 de mii de lei au rămas necheltuiți de la burse.

Potrivit surselor Edupedu.ro, banii necheltuiți vin pe de o parte din măsurile educative din cadrul Programului pentru școli al României. Acestea sunt finanțate tot din bani europeni, dar s-a renunțat pentru că „a fost dificilă aplicarea lor”. Diferența de bani mai vine și din faptul că deocamdată licitațiile sunt în desfășurare și cel mai probabil elevii nu vor primi lapte, legume și fructe în școli mai devreme de anul viitor, așa că pentru lunile septembrie până în decembrie se mai scade o sumă de bani, spun aceleași surse. 

Bursele s-au achitat până în august, însă din acest an școlar au trecut acum la inspectoratele școlare, de aceea unii bani rămași se întorc la buget. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În lipsa unei viziuni pentru capitala Argeșului, Curtea de Argeș și Sibiu vor lua în curând fața Piteștiului

În timp ce Piteștiul va rămâne acolo unde este, adică la doar o oră de București, două orașe ceva mai îndepărtate de Capitală vor deveni în viitorul imediat mult mai apropiate de aceasta având șanse mari să cunoască o dezvoltare explozivă odată cu finalizarea A1 Pitești – Sibiu. Vorbim despre […]
Pitești

Subscribe US Now

error: Content is protected !!