Centrale termice cu coșuri individuale interzise la bloc

Proiectele de instalaţii de gaze pentru centrale termice cu coşuri individuale, în apartamente, nu vor mai fi avizate. Este valabil în cazul blocurilor, la care se doreşte instalarea de cazane murale în fiecare apartament. Astfel, a devenit obligatorie utilizarea cazanelor cu tiraj forţat în configuraţia C4. Acestea trebuie să fie racordate la sisteme de coşuri concentrice tip LAS pentru mai multe aparate de încălzire. De asemenea, pot fi conectate și la sisteme de conducte separate.  

Astfel de construţii – coșurile – sunt supuse autorizării şi proiectării construcţilor. Costurile realizării lor putând ajunge de la câteva mii de euro la zeci de mii de euro (un bloc cu 10 etaje şi mai multe scări). Așadar, locatarii blocurilor din orașe vor fi în imposibilitate de a mai monta centrale termice cu coşuri individuale în apartamente.

„În cazul instalării centralelor termice cu putere instalată de până la 25 kW trebuie asigurată evacuarea gazelor arse printr-un coş colector vertical, a cărui înălţime să depăşească aticul blocului”, arată legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reguli noi în traficul din Pitești

 În data de 9 februarie, a avut loc ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești. În cadrul acesteia au fost analizate solicitările și propunerile cetățenilor privind fluidizarea circulației în oraș. Urmare a acesteia, au fost avizate și vor fi implementate mai multe măsuri privind reguli […]
MAI: Reguli noi în traficul din Pitești

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!