Poliția Locală revine în subordinea Primăriei

După aproape un an Poliția Locală Pitești revine la Primărie. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că miercuri va avea loc ședința CNSU. În acreastă ședință va propune ca jandarmii detașați la ordine publică să revină în unitățile lor. De asemenea, poliția locală va reveni la primării.

„Mâine (n.r. azi) voi veni cu două propuneri în hotărârea CNSU. Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă. Prima vizează reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică. Transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai MApN. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regulamentele lor interne. Mâine vom lua această decizie. A doua reglementare, la solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, de exemplu. Care a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc, şi nu numai, au solicitat ca poliţia locală să revină la primării”, a mai spus Lucian Bode.

Ministrul a precizat că anul trecut, în timpul stării de urgență, poliția locală a fost preluată în coordonarea poliției naționale. E vorba de peste 10.000 de angajați.

„Înființarea poliției locale și activitatea ei e o decizie de oportunitate la nivel local. Nu e normal ca toate costurile să fie suportate la nivel local și coordonarea să fie la nivel național”, a menționat Bode.

Lucian Bode a explicat căvor fi create premisele adoptării unei ordonanțe de urgență. În acest felm, în cel mult două săptămâni, poliția locală să revină la primării. Aceasta se va întâmpla la ședința CNSU de miercuri.

Sursa foto: facebook.com/PolitiaLocalaPitesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Șase trenuri Expres vor trece prin Pitești

Un număr de 34 de trenuri InterRegio din toată țara vor deveni Regio-Expres. Șase dintre acestea trec prin Pitești și au fost alese daorită creșterii numărului de pasageri. Vorbim de noul tip de tren intrat în oferta CFR Călători. În această categorie până acum nu intraseră doar cursele Titu – […]
Tren Regio Expres

Subscribe US Now

error: Content is protected !!