„Monstrul Sudului” din Recea a impresionat asistența la concursul de tăiat porci de la Muzeul Golești 

Găzduit de Muzeul Viticulturii și Pomiculturii de la Golești, tradiționalul concurs anual de tăiat porci al comunităților rurale din Argeș și-a consumat astăzi ediția din 2023. Onorat și anul acesta de numeroase localități argeșene care și-au trimis în competiție primarii, viceprimarii și cei mai destoinici gospodari, evenimentul a fost un prilej de răsfăț culinar, și nu numai, pentru atât pentru participanți, cât și pentru vizitatori. Șoriciul, pomana porcului, dulciurile, țuica fiartă, vinul fiert și muzica populară și lăutărească veritabilă au creat o atmosferă cu adevărat tradițională în grădina Conacului Golești. Unul dintre cele mai frumoase exemplare sacrificate la această ediție a concursului a fost un porc provenit din zona de Sud a județului, din comuna Recea, numit de cei care l-au adus, mai în glumă, mai în serios, „Monstrul Sudului”.  Trebuie spus că și anul acesta, unele localități s-au asociat încercând astfel să aducă un exemplar cât mai mare și mai frumos, „Monstrul Sudului” reprezentând nu doar localitatea Recea, ci și localitățile învecinate Popești și Râca.  

„Ne-am unit forțele trei localități vecine și prietene, Recea, Popești și Râca, și ne-am înscris în concursul de anul acesta cu acest porc de 300 de kilograme sperând să facem astfel o figură foarte frumoasă și să ne reprezentăm cu cinste comunitățile. După cum vedeți, obiectivul pare să fi fost atins judecând după faptul că standul nostru este vizitat în număr mare atât de către cetățenii prezenți aici, cât și de reprezentanții „concurenței”. Vreau să subliniez că, exceptând o parte din șorici care a fost pus la bătaie aici la fața locului, întreg porcul va fi donat pentru consumul copiilor instituționalizați din zona Costești, Argeș.”, a declarat pentru ConcretMedia.ro primarul comunei Recea, Doru Dragu. 

Mai trebuie menționat și faptul că, pe lângă gestul caritabil de a dona porcul sacrificat pentru consumul copiilor aflați în grija statului, animalul adus de cele trei comunități nu a fost ucis prin înjunghiere directă, pe viu, așa cum este tradiția, ci prin asomare, așa cum cer normele europene.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Despre teatru și viață cu actrița Luminița Borta la Argeșul Concret

O ediție inedită a emisiunii Argeșul Concret având-o ca invitată pe cunoscuta actriță și creatoare de școală de actorie Luminița Borta Partea I: Partea a II-a: Distribuie Facebook Pinterest Twitter Linkedin Whatsapp
Argeșul Concret

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!