Armata recrutează rezerviști voluntari și triplează soldele

A fost promulgată legea care va asigura creşterea atractivităţii serviciului militar pentru rezerviștii voluntari. Aceasta se va realiza prin majorarea nivelului de remunerare de trei ori. Totodată, se prevede și eliminarea unor obligaţii sau constrângeri la care erau supuşi până acum aceşti militari.

Așadar, rezerviştii voluntari beneficiază de indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie. La aceasta se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz. Cele două solde se acordă  la semnarea fiecărui contract cu durata de minimum 3 ani. În plus, remuneraţia pentru perioada în care nu participă la instruire sau misiuni se măreşte la 30 la sută din solda de funcţie. Până acum, rezerviştii voluntari primeau, cât stăteau acasă, numai 10 la sută din soldă.

Cât vor căștiga rezerviștii voluntari

În cazul unui soldat profesionist salariul lunar este de 1.857 de lei. Implicit, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei, iar un locotenent-colonel din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 1.200 de lei. Cât timp este în programul de instruire iniţială sau periodică, voluntarul primeşte soldă întreagă, ca orice militar profesionist. Valoarea acesteia este de 1.857 de lei în cazul unui soldat, 2.400 de lei pentru un subofiţer şi 4.000 de lei pentru un ofiţer superior.  

Legea promulgată elimină obligativitatea restituirii cheltuielilor efectuate pentru recrutare şi selecţie pentru cei care nu doresc să semneze angajamentul sau contractul. Prevederea se aplică și celor cărora le încetează contractul din motive imputabile lor. Se abrogă și prevederea prin care rezerviştilor voluntari le încetează  contractul când pleacă în străinătate pentru mai mult de 60 de zile. Actualizarea datelor de evidenţă militară se va face pe timpul participării la instruire. Până acum rezervistul voluntar era convocat în mod expres la unitate în afara perioadei de instruire.

Procesul de recrutare a candidaţilor se realizează prin Centrele Militare Zonale, Judeţene şi de Sector. Candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18 şi 55 de ani.

Sursa foto: Școala de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul” Pitești

One thought on “Armata recrutează rezerviști voluntari și triplează soldele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Renault lansează Bursele Constantin Stroe

Fundaţia Group Renault România lansează în acest an programul educaţional de Burse Constantin Stroe. Constantin Stroe a fost director general la Automobile Dacia.  El a contribuit major la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia, odată cu privatizarea Dacia, în anul 1999. Prin intermediul Burselor de performanţă, […]
Bursele Constantin Stroe

Subscribe US Now

error: Content is protected !!