Analia Selis pe scena Filarmonicii din Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 11 martie, de la ora 19.00, concertul vocal-simfonic extraordinar aniversar 100 de ani – Ástor Piazzolla. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revin solista Analia Selis și pianistul Mariano Castro. În program lucrări consacrate de Ástor. Orchestrațiile îi aparțin lui Mariano Castro.

Originară din Argentina, Analia Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. Este absolventă a Universității de Muzică din San Miguel de  Tucumán și a Longy School of Music din Boston. La un an de la stabilirea în România (2004), câștigă locul al III – lea la Festivalul Internațional de la Brașov, Cerbul de Aur. În festival a reprezentat Argentina.

Ulterior a devenit extrem de cunoscută în lumea muzicii latino-pop din România. Participă la emisiuni, înregistrează materiale pentru radio și televiziune. Cântă pe cele mai reprezentative scene ale țării. A reprezentat România la ABU Radio Song Festival (Beijing, China). 

Argentinianul Mariano Castro Muzician este pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru al unor formaţii. Abordează stiluri muzicale diferite precum tango, jazz, rock, muzică clasică. A absolvit Conservatorul Muzical „Melani” din Buenos Aires. Aici a studiat atât chitara, cât şi pianul. După absolvire, a fost profesor de pian şi chitară la aceeaşi universitate. A condus cursuri de master despre interpretarea tangoului. A mai fost prezent la Filarmonia Piteşti în stagiunile trecute.

Conform ratei de incidență a COVID-19, la concert vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Fiind un concert extraordinar, prețul unui bilet este 50, 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cât va costa modelul Dacia Spring

Spring, modelul electric de la Dacia, ar putea costa cel puțin 9000 de euro în România. În perioada imediat următoare reprezentanţii Dacia ar trebui să anunţe preţurile primului model electric, Spring. În presa franceză au apărut însă unele cifre sosite pe căi semioficiale. Astfel,  vor fi două versiuni de echipare. […]
Dacia Spring

Subscribe US Now

error: Content is protected !!